Home / Cozyhome  / Architecture  / Το OPEN HOUSE Thessaloniki εξασφαλίζει χώρους προσβάσιμους σε όλους, για όλους

Το OPEN HOUSE Thessaloniki εξασφαλίζει χώρους προσβάσιμους σε όλους, για όλους

OPEN HOUSE Thessaloniki
Η αρχιτεκτονική κληρονομιά της πόλης θίγει ζητήματα προσβασιμότητας και συμπερίληψης.

 

Η καθιερωμένη αρχιτεκτονική εκδήλωση OPEN HOUSE Thessaloniki.επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, προσφέροντας στο κοινό τη δυνατότητα να εξερευνήσει περισσότερα από 70 κτίρια και να συμμετάσχει σε πλήθος παράλληλων δράσεων που θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα. Η διοργάνωση, που στοχεύει στην προώθηση και κατανόηση της αρχιτεκτονικής, περιλαμβάνει δωρεάν ξεναγήσεις από τους εθελοντές του ΟΗΤ σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, οι οποίοι ανοίγουν τις πόρτες τους.αποκλειστικά για την εκδήλωση. Χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τόσο τη σύγχρονη αρχιτεκτονική όσο και την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης. 

 

 

Προσβασιμότητα & Συμπερίληψη

 

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης θα αναδείξει δύο καίρια ζητήματα, τα οποία.αποτελούν πτυχές του σχεδιασμού που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Η προσβασιμότητα εξασφαλίζει ότι τα κτίρια και οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε όλους, ανεξάρτητα από τυχόν περιορισμούς ή αναπηρίες,.ενώ η συμπερίληψη προάγει τον σεβασμό της διαφορετικότητας και των αναγκών της κοινότητας, όπου όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, θρησκείας,.εμφανούς ή κρυφής αναπηρίας έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα. 

 

Βίλα Χαφίζ Μπέη – Σχολή Τυφλών

OPEN HOUSE Thessaloniki

Βιβλιοθήκη στην Άνω Πόλη

 

Στο πλαίσιο της φετινής θεματολογίας, θα υπάρξει ενημέρωση για τα προσβάσιμα κτίρια,.με φίλτρα προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα, ειδική σήμανση και διαδικτυακές ξεναγήσεις (LIVESTREAM TOURS). Σε συνεργασία με το Mind the Map, θα δημιουργηθούν απτικοί χάρτες και ένα.τρισδιάστατο μοντέλο για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση σε ένα από τα κτίρια του ΟΗΤ. Επιπλέον, οι ξεναγήσεις του OPEN HOUSE Thessaloniki θα πραγματοποιηθούν.και στα Αγγλικά, προσφέροντας έτσι πρόσβαση σε επισκέπτες από διαφορετικές γλωσσικές κοινότητες.

 

Παράλληλες δράσεις 

 

Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Thessaloniki 2024, εκτός από τις ξεναγήσεις στα.κτίρια (OPEN TOURS), προγραμματίζονται επίσης οργανωμένες θεματικές διαδρομές (OPEN WALK), ξεναγήσεις για μαθητικά και.εκπαιδευτικά γκρουπ (OPEN SCHOOL), επισκέψεις σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Thessaloniki), καθώς και μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις και ξεναγήσεις.σε αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη (OPEN OFFICE).

 

 

openhousethessaloniki.gr 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada