Home / Fashion  / Η Fendi γιορτάζει 100 χρόνια κομψότητας

Η Fendi γιορτάζει 100 χρόνια κομψότητας

Fendi
100 χρόνια κομψότητας, 100 χρόνια γυναικείας υπόθεσης.

 

Την τελευταία φορά που η Fendi γιόρτασε την επέτειό της ήταν το 2016,.όταν ο ιταλικός οίκος μόδας πραγματοποίησε ένα αξιομνημόνευτο show στη Fontana di Trevi. Σήμερα, η Fendi γιορτάζει 100 χρόνια κομψότητας, με μία συλλογή-ωδή.στη διαχρονική γυναικεία μόδα, τιμώντας την ιδρύτρια του οίκου, Adele Fendi.

 

 

Η Adele Fendi ίδρυσε τον οίκο το 1925 στη Ρώμη, μία χρονιά που σημαδεύτηκε.από την εμβληματική δημιουργία του Πύργου του Άιφελ και την κυκλοφορία μερικών από τα πιο σημαντικά λογοτεχνικά έργα, όπως το Mrs. Dalloway και το The Great Gatsby. Αντλώντας έμπνευση από την τολμηρή κομψότητα της δεκαετίας του 1920—μια εποχή που καθορίστηκε από τη γοητεία της Art Deco—η Fendi επανασχεδιάζει την.γκαρνταρόμπα της για να τιμήσει τα 100 χρόνια ιστορίας της, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

 

Για το show, ο creative director του οίκου, Kim Jones, άντλησε έμπνευση από τις τέσσερις γενιές γυναικών που έχουν διαμορφώσει την πορεία της Fendi, παραδίδοντας αρχικά τη σκυτάλη στη Silvia Venturini, η οποία μίλησε με τη μητέρα της, Anna, ξετυλίγοντας σταδιακά την οικογενειακή ιστορία που έθεσε τα θεμέλια του ιταλικού οίκου. Με τη σειρά της, η Anna ανέφερε συγκινητικά λόγια της Adele Fendi: “Είσαι σαν ένα χέρι. Είστε πέντε, τα δάχτυλα. Είναι διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά συμπληρωματικά”, αναφερόμενη στις αδελφές Fendi.

 

Εκτός από την οικογενειακή σημασία του οίκου, ο Kim Jones εμπνεύστηκε και από τα 20s.

 

“Τα θεμέλια του πώς ντύνονται οι γυναίκες σήμερα και, από πολλές απόψεις, του πώς σκεφτόμαστε, βρίσκονται στη δεκαετία του 1920”, ανέφερε ο σχεδιαστής για το show. “Πρόκειται για μοντερνισμό στο στυλ και τη συμπεριφορά. Υπάρχει μοντερνισμός στο ντύσιμο, το σχέδιο, τη διακόσμηση και τη σκέψη. Προσεγγίσαμε τη συλλογή έχοντας αυτά τα πράγματα στο μυαλό μας, ως ένα κράμα εποχών, διαθέσεων και τεχνικών—τότε και τώρα.”

 

 

 

 

Ανακαλύψτε τη συλλογή

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada