Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Cristina Celestino: Α curious “object explorer”

Cristina Celestino: Α curious “object explorer”

Cristina Celestino
Γεννημένη το 1980 στο Pordenone, η Cristina Celestino σπούδασε αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο IUAV στη Βενετία. Εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική και το design εσωτερικών χώρων, ξεκίνησε την καριέρα της συνεργαζόμενη με μερικά διάσημα studio σχεδιασμού, μέχρι που μετακόμισε στο Μιλάνο, όπου ίδρυσε την Attico Design, τη δική της επωνυμία επίπλων.

 

Η Cristina δημιουργεί αποκλειστικά έργα για ιδιώτες και εταιρείες, ενώ δίνει τις συμβουλές της ως δημιουργική διευθύντρια σε διάφορα brands. Είναι αποδέκτης πολλών διεθνών βραβείων και διακρίσεων,.συμπεριλαμβανομένων του Ειδικού Βραβείου της Κριτικής Επιτροπής στα Salone del Mobile Milano Awards το 2016.και του Giardino delle Delizie για το Fornace Brioni το 2019, ενώ.το 2022 αναδείχθηκε Designer of the Year” στα Maison&Objet Awards.

 

Studio Celestino Milano Cristina Celestino

Studio Celestino Milano. Photo: ©Davide Lovatti.

Studio Celestino Milano Cristina Celestino

Studio Celestino Milano. Photo: ©Davide Lovatti.

 

Cristina Celestino’s signature style

Η Cristina είναι μια μανιώδης συλλέκτης ιταλικών αριστουργημάτων σχεδιασμού και μια περίεργη “ερευνήτρια αντικειμένων”,.καθώς η δουλειά της βασίζεται στην παρατήρηση και την έρευνα. Στα έργα της, με γνώμονα τη σε βάθος εξερεύνηση των δυνατοτήτων των μορφών και των λειτουργιών,.υπάρχουν ιστορικές και σύγχρονες αναφορές στον κόσμο της μόδας, της τέχνης και του design.

 

Florilegio Exhibition Cristina Celestino

Florilegio Exhibition. Photo: ©De Pasquale+Maffini.

 

Η κατευθυντήρια ιδέα των δημιουργιών της είναι ξεκάθαρη:.η αυστηρή χρήση της γεωμετρίας σε μια διαδικασία προσεκτικής χειραγώγησης των παραδοσιακών μορφών. Τα έργα της περιλαμβάνουν, επίσης, παραλλαγές κλίμακας και λαμπρές μικρές εφευρέσεις,.παίζοντας με συμβατικά μηνύματα και κρυφά, απροσδόκητα νοήματα.

 

Peonia Armchair and Sofa collection Cristina Celestino

Peonia Armchair & Sofa collection for PIANCA. Photo: ©PIANCA.

 

Το στυλ της είναι ένα καλά ισορροπημένο μείγμα πολλών εμπνεύσεων, που δανείζονται στοιχεία από τη συλλογική φαντασία,.τη λαϊκή κουλτούρα, τα σχήματα και τα χρώματα της φύσης. Όλα αυτά τα στοιχεία συνδυάζονται σε μια αρμονική, αλλά αυστηρή και συχνά απροσδόκητη εμφάνιση.

 

Τα σημαντικότερα έργα της

Το Experimental Cocktail Club στη Βενετία είναι ένα έργο της Cristina εμποτισμένο με αμέτρητες αναφορές σε διαφορετικούς καλλιτεχνικούς τομείς και περιόδους, αναμεμειγμένα με υλικά και χρώματα που δένουν σε μοναδική αρμονία.

 

Experimental Coctail Club Venezia. Photo: ©Karel Balas.

 

Μια Capsule Collection από σουίτες και δωμάτια για το μαγικό ξενοδοχείο Palazzo Avino Ravello. Οι νέοι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν προσαρμοσμένα έπιπλα και χρήση χρώματος, υφής και επιφανειών που θολώνουν τα όρια μεταξύ γης και θάλασσας, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, δυτικών και ανατολίτικων επιρροών.

 

Palazzo Avino Ravello. Photos: ©Davide Lovatti.

 

Στο portfolio της έχει να επιδείξει συνεργασίες με κορυφαίους οίκους, όπως οι Fendi Casa, Moooi, Billiani, Pianca, Sergio Rossi, Fornace Brioni, Giovanni De Maio κ.ά. Επηρεασμένη από τη φιλοσοφία των μεγάλων κλασικών designers, από τους οποίους ξεχωρίζει τους Le Corbusier, Carlo Scarpa, Ettore Sottsass και Lucio Fonantana, ενδιαφέρεται για τη λειτουργικότητα και τη διάρκεια ζωής ενός αντικειμένου.

 

Topiaria Cristina Celestino

Topiaria vase collection for FORNACE BRIONI. Photo: ©Mattia Balsamini.

 

www.cristinacelestino.com

 

Κεντρική εικόνα: cristinacelestino / Instagram

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin