Home / Cozyhome  / Architecture  / 7+1 Design Hotels – αρχιτεκτονικά θαύματα!

7+1 Design Hotels – αρχιτεκτονικά θαύματα!

ξενοδοχεία
Η Design Hotels™ αντιπροσωπεύει περισσότερα από 300 ανεξάρτητα ξενοδοχεία σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και τα 7+1 Design Hotels που ακολουθούν μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν και ως αρχιτεκτονικά θαύματα!
 

Ο Tadao Ando πυροδοτεί την έμπνευση με ένα μινιμαλιστικό αριστούργημα στην ιαπωνική ύπαιθρο. Ο Marcio Kogan επαναπροσδιορίζει την ουσία ενός σύγχρονου θερέτρου στις Μαλδίβες. Η Peter Pichler Architecture διερωτάται τι σημαίνουν σήμερα οι παραδοσιακές ευαισθησίες των Άλπεων. Και ο Saulius Mikštas δίνει νέα πνοή σε ένα παλάτι του 15ου αιώνα. Από τα σύγχρονα αριστουργήματα μέχρι την αναβίωση πολύτιμων “διαμαντιών”, αυτά τα οκτώ Design Hotels και οι αρχιτέκτονές τους οδηγούν τους επισκέπτες σε ασυναγώνιστα αρχιτεκτονικά ταξίδια.

 

Hotel Terrestre στο Puerto Escondido

Σχεδιασμένο από τον Alberto Kalach του Taller de Arquitectura X (TAX), το Hotel Terrestre δημιουργήθηκε με σκοπό να φιλοξενήσει ταξιδιώτες που αγαπούν τη φύση. Είναι ένα κτίσμα πολυτελείας, που προσκαλεί τους επισκέπτες του να συνδεθούν απευθείας με την ονειρική ακτή του Oaxacan. Οι φεγγίτες και τα τεράστια ανοίγματα αποκαλύπτουν την ύπαιθρο, ενώ οι ξύλινες πόρτες και τα παράθυρα αφαιρούν την ανάγκη τοποθέτησης γυαλιού. Έτσι, προσκαλούν τον εξωτερικό χώρο προς τα μέσα, επιτρέποντας στο ξενοδοχείο να λειτουργεί εξολοκλήρου με ηλιακή ενέργεια.

 

αρχιτεκτονικά

 
Okcs Retreat Setouchi Aonagi στο Setouchi

Ο αρχιτέκτονας Tadao Ando πυροδότησε την έμπνευση για τη δημιουργία ενός μινιμαλιστικού αριστουργήματος στην ιαπωνική ύπαιθρο. Το Okcs Retreat Setouchi Aonagi εκφράζει τη μινιμαλιστική πολυτέλεια, απογυμνώνοντας τα στοιχεία του περιττού.

 

αρχιτεκτονικά

 

Patina Maldives στα νησιά Φάρι

Σχεδιασμένο από τον Marcio Kogan, το Patina Maldives είναι ένα μέρος όπου η φύση και η αρχιτεκτονική έμπνευση συνυπάρχουν αρμονικά. Στις 90 βίλες και τα 20 studios του ξενοδοχείου, η λιτή κομψότητα και οι αρχιτεκτονικές γραμμές ευθυγραμμίζονται με τον θαλάσσιο ορίζοντα. Οι κατασκευές και το εσωτερικό τους συνδυάζουν ουδέτερους τόνους με φυσικά υλικά, όπως μαλακά ξύλα, πέτρα και οργανικά υφάσματα.

 

αρχιτεκτονικά

 

Schgaguler Hotel στο Castelrotto

Με τον Peter Pichler στο τιμόνι του σχεδιασμού, το Schgaguler Hotel προτείνει ένα νέο όραμα για το πώς μπορούν να εξελιχθούν τα ξενοδοχεία των Άλπεων. Το ξενοδοχείο αποτελεί μια αποφασιστικά σύγχρονη κατασκευή, με μια γλυπτή πρόσοψη με λευκό πλαίσιο. Ωστόσο, παρά τις αρχιτεκτονικές καινοτομίες, παραμένει πιστό στο τοπικό πλαίσιο της περιοχής.

 

Schgaguler αρχιτεκτονικά ξενοδοχεία

 
Seezeitlodge Hotel & Spa στο Gonnesweiler

Το σχήμα του Seezeitlodge Hotel & Spa στο Gonnesweiler της Γερμανίας είναι εμπνευσμένο από την τοπογραφία του περιβάλλοντός του, δηλαδή τη θέση του ακινήτου ακριβώς ανάμεσα σε ένα δάσος και μια λίμνη στο κέντρο ενός ακρωτηρίου.

 

Seezeitlodge αρχιτεκτονικά

 
Five Seas Hotel Cannes

Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Pascal Allaman κατάφερε να κάνει το όραμά του πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα “ακίνητο ταξίδι”. Δημιούργησε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, που χαρίζει την απόλυτη εμπειρία διαμονής σε κάθε επισκέπτη του.

 

αρχιτεκτονικά Five Seas

 
Hotel Pacai στη Λιθουανία 

Ο αρχιτέκτονας Saulius Mikštas αναζωογόνησε περίτεχνα ένα αρχοντικό του 15ου αιώνα. Το μπαρόκ παλάτι ήταν κάποτε η κατοικία της οικογένειας των ευγενών Pacai και ήταν ένα από τα πιο περίτεχνα κτίρια της λιθουανικής πόλης για αιώνες. Σύμφωνα με τον Saulius Mikštas, αυτή δεν είναι αρχιτεκτονική μιας χρήσης, όπως όλα τα κτίρια που χτίζονται γρήγορα σήμερα”.

 

αρχιτεκτονικά αριστουργήματαξενοδοχεία

 
Town Hall Hotel & Apartments στο Λονδίνο

Η Rare Architecture επανασχεδίασε το ιστορικό κτίριο Bethnal Green Town Hall. Το έργο περιελάμβανε την αποκατάσταση και την ανακαίνιση του αρχικού κτιρίου,.το οποίο χρονολογείται την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα. Έτσι, το πρώην δημαρχείο μετατράπηκε σε ένα υβρίδιο σύγχρονης και εδουαρδιανής αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.

 

αρχιτεκτονικά Design Hotels ξενοδοχεία

 

www.designhotels.com

mariatavridou@cozyhome.gr

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada

})(jQuery)