Home / Good Life  / Art & Culture  / 6 συγκλονιστικές online εκθέσεις που αξίζει να δείτε!

6 συγκλονιστικές online εκθέσεις που αξίζει να δείτε!

 

Ο κόσμος της τέχνης διερευνά καινοτόμους τρόπους για να διατηρήσει την κοινότητα συνδεδεμένη. Περιηγηθείτε στις 6 καλύτερες online εκθέσεις από την άνεση του καναπές σας!

 

 

 

 

 

 

1.SURPRISINGLY THIS RATHER WORKS, KÖNIG GALERIE

 

Η KÖNIG γκαλερί παρουσιάζει μια πρωτοποριακή έκθεση ψηφιακής τέχνης από τον Manuel Rossner. Το έργο «SURPRISINGLY THIS RATHER WORKS» είναι μια χωρική παρέμβαση του ST. AGNES / KÖNIG GALERIE και ταυτόχρονα μια εικονική επέκταση της γκαλερί. Ολόκληρη η γκαλερί μεταμορφώνεται σε περιβάλλον παιχνιδιού εμπνευσμένο από το “American Gladiators”, παιχνίδι της δεκαετίας του 1990 ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται τεχνητή νοημοσύνη από εταιρείες σαν το OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο. Ο επισκέπτης μετατρέπεται σε είδωλο και αλληλεπιδρά με αντικείμενα που αποτελούν μέρος ενός parcour. Διευρύνουν την προοπτική της ζωγραφικής και της γλυπτικής στον ψηφιακό χώρο.

 

Ο ψηφιακός επισκέπτης μπαίνει στην εικονική πραγματικότητα μέσω μιας εφαρμογής. Ζήσε την απόλυτη εμπειρία, στο παρακάτω link!

 

 

https://www.koeniggalerie.com/exhibitions/28709/surprisingly-this-rather-works/

 

 

 

 

 

 

2. Designer of Dreams, Christian Dior

 

Με αφορμή την 70η επέτειό του οίκου Dior, διοργανώθηκε μια πρωτοποριακή έκθεση αφιερωμένη στα εμβληματικά πρόσωπα και στις δημιουργίες που έχουν γράψει ιστορία. Πρωτοπαρουσιάστηκε 2017 στο Museum of Decorative Arts του Παρισιού. Η έκθεση προσέλκυσε περισσότερους από 708.000 θεατές και φιλοξενήθηκε το 2019 στο V&A Μουσείο του Λονδίνου. Ο Christian Dior, ο  Yves Saint Laurent, ο Marc Bohan, ο Gianfranco Ferré, ο John Galliano, ο Raf Simons και η Maria Grazia Chiuri ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα δημιουργικοί διευθυντές του παρισινού οίκου μόδας, Christian Dior που ιδρύθηκε το 1947. Η έκθεση προοριζόταν να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, καθώς το Μουσείο Denver παρουσίασε το Dior: From Paris to the World, το οποίο έδειξε 150 από τις κορυφαίες δημιουργίες του παρισινού οίκου μόδας σε μια συναρπαστική σκηνή.

 

Για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την μοναδική έκθεση του οίκου Dior μπορούν να περιηγηθούν τώρα!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Untitled Anxious Red Drawings, Hauser and Wirth

 

Η γκαλερί Hauser & Wirth παρουσιάζει την μοναδική online έκθεση «Untitled Anxious Red Drawings» του Αμερικανού καλλιτέχνη  Rashid Johnson με νέα έργα που έγιναν από την έναρξη της παγκόσμιας πανδημίας. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποίησε λάδι σε βαμβακερό χαρτί όπως και στα προγενέστερα έργα του «Anxious Men», που εκφράζουν τις θεμελιώδεις εντάσεις και τα τραύματα που περνούν στη σύγχρονη ζωή.  Ο Rashid Johnson είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες. Διερευνά θέματα για: την ιστορία της τέχνης, τις ατομικές και κοινές πολιτιστικές ταυτότητες, τις προσωπικές αφηγήσεις, την λογοτεχνία, την φιλοσοφία και την υλικότητα.

 

 

Ανακάλυψε τα πιο επίκαιρα έργα του Rashid Johnson μέσα από την γκαλερί!

 

https://www.vip-hauserwirth.com/rashid-johnson-untitled-anxious-red-drawings/

 

 

 

 

 

4. Writing the Future: Jean-Michel Basquiat and the Hip-Hop Generation

 

Το μουσείο Καλών Τεχνών (MFA) της Βοστώνης σχεδίαζε να οργανώσει έκθεση με το έργο του Jean-Michel Basquiat και άλλων συγχρόνων του καλλιτεχνών, όμως, τα σχέδια άλλαξαν εξαιτίας της επιδημίας και το μουσείο παρουσιάζει την έκθεση online. Μία από τις πιο αναμενόμενες εκθέσεις της χρονιάς θα είναι διαθέσιμη σε virtual μορφή. Πίνακες ζωγραφικής, σκίτσα, γλυπτά, video art και μουσική συνθέτουν την έκθεση “Writing the Future”, η οποία έχει σκοπό να παρουσιάσει ένα μικρό γκρουπ καλλιτεχνών της Νέας Υόρκης, τη δεκαετία του 1980, που άλλαξαν τον κόσμο της τέχνης και της κουλτούρας για πάντα. Ηγέτης αυτής της καλλιτεχνικής επανάστασης ήταν ο χαρισματικός Basquiat, εκπρόσωπος του νεο-εξπρεσιονισμού, μαζί με άλλους street artists καταφέρνουν να μεταφέρουν την τέχνη που συναντούσες στον δρόμο μέσα σε μουσεία και γκαλερί.

 

 

Ανακαλύψτε τα έργα του Basquiat που άλλαξαν την ιστορία της τέχνης.

 

 

https://www.mfa.org/exhibition/writing-the-future

 

 

 

 

 

5. Faces of Frida, V&A Museum

 

Το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου παρουσιάζει μια εμβληματική έκθεση για την πιο iconic γυναίκα καλλιτέχνιδα Frida Kahlo. Η έκθεση για την Μεξικανή ζωγράφο  περιλαμβάνει ρούχα, αρχεία και πολύτιμα αντικείμενα από την προσωπική της συλλογή. Και για όσους δεν ήταν αρκετά τυχεροί να ανακαλύψουν αυτήν την έκθεση, το έργο της Frida Kahlo είναι πλέον διαθέσιμο μέσω της πλατφόρμας Google Arts & Culture. Περισσότεροι από 800 πίνακες, φωτογραφίες και αντικείμενα που ανήκουν στην καλλιτέχνιδα με ένα εξαιρετικό σύστημα μεγεθυντικού φακού.

 

 

Μάθε περισσότερα για την iconic γυναίκα καλλιτέχνιδα μέσω αυτής της πλατφόρμας!

 

https://artsandculture.google.com/project/frida-kahlo

 

 

 

 

 

6. Louis Vuitton Foundation: Le parti de la peinture

 

Από τις 20 Φεβρουαρίου έως τις 26 Αυγούστου 2019, το Louis Vuitton Foundation παρουσίασε την έκθεση Le parti de la peinture, μια πλούσια συλλογή τέχνης, η οποία περιελάμβανε έργα των Joan Mitchell, Alex Katz, Gerhard Richter, Ettore Spalletti και Yayoi Kusama. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έργα ήταν και τα μοναδικά Infinity Mirror Rooms της Yayoi Kusama με τις ψυχεδελικές αντανακλάσεις που ενισχύουν την εντύπωση της διαχρονικότητας και του απείρου.

 

Τρεις φορές κάθε εβδομάδα το FLV προσφέρει virtual περιηγήσεις στο official site του στην κατηγορία #FLVchezvous. 

 

 

https://www.fondationlouisvuitton.fr/fr/Revivre.html

[email protected]

"The most beautiful experience we can have is the mysterious. It is the fundamental emotion that stands at the cradle of true art and true science". Albert Einstein