Home / Fashion  / Όσα ξεχωρίσαμε μέχρι στιγμής στη NYFW

Όσα ξεχωρίσαμε μέχρι στιγμής στη NYFW

NYFW
Η NYFW ξεκίνησε δυναμικά, με τα shows γνωστών οίκων να διαδέχονται το ένα πίσω από το άλλο. Οι σχεδιαστές έδωσαν μία ανοιξιάτικη πινελιά μέσα στο φθινόπωρο, δίνοντάς μας μία γεύση από τις τάσεις και τα κομμάτια που θα πρωταγωνιστήσουν αργότερα.

 

Καθώς η NYFW διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα της, κάνουμε ένα mini recap σε όλα τα highlights των runways.

 

Theory 

Ο οίκος Theory έδωσε μία συναρπαστική “παράσταση” για τους θεατές του μινιμαλισμού. Ξεκινώντας με το hit των 60s “God Only Knows” των Beach Boys, παρουσίασε μία minimal και κομψή συλλογή, εμπνευσμένη από τη δεκαετία του ’90. Τα χρώματα στη συλλογή επιλέχθηκαν έξυπνα, προκειμένου να αναδειχθούν τα υφάσματα και το πατρόν των ρούχων.

 

 

Palomo Spain

“Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη μόδα, που ζουν στη μόδα, δημιουργούν πραγματικότητες γύρω μας που δεν συνδέονται απαραίτητα 100% με την πραγματικότητα του έξω κόσμου, που είναι φρικτή και άσχημη. Πρέπει να δημιουργήσουμε τη δική μας “φούσκα” ομορφιάς”, ανέφερε ο Alejandro Gómez Palomo.

 

Το μοναδικό show του οίκου μετέφερε τους θεατές του σε ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό, σε μία εποχή που πλέον μπορούμε μόνο να τη φανταζόμαστε ή να διαβάζουμε για αυτή μέσα από τα βιβλία. Ο Palomo ανέδειξε το κομμάτι της ρευστότητας της μόδας, με το catwalk να κάνει σαφείς αναφορές στον Αδάμ και την Εύα. Οι δαντέλες, τα ζωηρά χρώματα και τα floral μοτίβα υπηρέτησαν με χάρη την κληρονομία του οίκου, με τα κομμάτια του να φωνάζουν fluid fashion.

 

 

Khaite

Το catwalk του οίκου Khaite δεν ήταν απλώς η παρουσίαση της νέας του συλλογής. Αντίθετα, ήταν μία πολιτική δήλωση, μία κοινωνική τοποθέτηση σε όλα αυτά που συμβαίνουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από μία δυναμική σειρά ρούχων, συνδυαστικά με ένα αρκετά “σκοτεινό” σκηνικό,.η σχεδιάστρια Cate Holstein δίνει φωνή στις γυναίκες που, ενώ προσπαθούν προχωρήσουν μπροστά,.οι κοινωνικοί κανόνες τις τραβούν προς τα πίσω.

 

NYFW

 

Jason Wu

Σε αντιδιαστολή με την σκοτεινή τοποθέτηση του οίκου Khaite, το brand Jason Wu,.αντλώντας έμπνευση από την εποχή της αναγέννησης, προσπάθησε να αγκαλιάσει την ατέλεια. Αέρινα κομμάτια, που θύμιζαν αρκετά τις πρόσφατες συλλογές της Dior Men, κατέκτησαν την πασαρέλα και ανέδειξαν τον ανάλαφρο ρομαντισμό της άνοιξης.

 

 

Sergio Hudson

Για να σχεδιάσει αυτήν τη συλλογή, ο Sergio Hudson όχι μόνο γύρισε πίσω στα 70s, αλλά φαντάστηκε τις πελάτισσές του,.όπως Michelle Obama και Blake Lively, να κατακτούν τους δρόμους με τις δημιουργίες του. Έτσι, παρουσίασε στη NYFW μία ιδιαίτερη σειρά, που συνδυάζει την αυστηρότητα.των office looks με τη fun πλευρά της μόδας της δεκαετίας το ’70.  

 

NYFW NYFW

 

 

Κεντρική φωτογραφία: © Theory 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada