Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ωμέγα-3 λιπαρά: Το διατροφικό συμπλήρωμα που μειώνει την ακμή

Ωμέγα-3 λιπαρά: Το διατροφικό συμπλήρωμα που μειώνει την ακμή

Ωμέγα-3 λιπαρά
Τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, σε συνδυασμό με τη μεσογειακή διατροφή, μπορούν να μειώσουν ορατά την ακμή.

 

Τελικά, η ισορροπημένη διατροφή μπορεί να μειώσει την ακμή; Σύμφωνα με τους ειδικούς,.υπάρχει ένα διατροφικό συμπλήρωμα, το οποίο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά την εμφάνιση ακμής. Η ένταξη Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, σε συνδυασμό με μία ισορροπημένη διατροφή, μπορεί να έχει πραγματικά αποτελέσματα.

 

Νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology, διαπίστωσε ότι η υιοθέτηση της μεσογειακής διατροφής στην καθημερινότητα σε συνδυασμό με τη λήψη συμπληρωμάτων Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μπορεί να μειώσει σημαντικά την εμφάνιση ακμής.

 

Οι ερευνητές προσέλκυσαν συνολικά 60 έφηβους και νεαρούς ενήλικες με ακμή. Ξεκίνησαν αξιολογώντας πόσο σοβαρά ήταν τα δερματικά προβλήματα του καθενός, τα επίπεδα συγκέντρωσης σμήγματος στο πρόσωπο, πώς ήταν η διατροφή τους, τα επίπεδα Ωμέγα-3 λιπαρών στη διατροφή τους και πώς οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν την ποιότητα ζωής τους. Σχεδόν το 99% των συμμετεχόντων στη μελέτη είχαν ελλείψεις σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Στη συνέχεια, οι μελετητές παρότρυναν τους συμμετέχοντες να ακολουθήσουν.τη μεσογειακή διατροφή και να λαμβάνουν ένα συμπλήρωμα πλούσιο σε ωμέγα-3, για ένα διάστημα 16 εβδομάδων. Στο τέλος της μελέτης, το 85% των ατόμων είχε μόνο ήπια ακμή, ενώ πολλοί είχαν ορατά πιο καθαρό δέρμα.

 

 

Ποια τρόφιμα περιέχουν Ωμέγα-3 λιπαρά;

 

Οι πιο γνωστές πηγές Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων περιλαμβάνουν:

 

  • Λιπαρά ψάρια: Σολομός, σκουμπρί, σαρδέλες, αντσούγιες, ρέγγα και τόνος
  • Λιναρόσπορος και λινέλαιο: Ο λιναρόσπορος και το λάδι του είναι από τις πλουσιότερες φυτικές πηγές Ωμέγα-3 λιπαρά
  • Σπόροι chia
  • Καρύδια
  • Λάδι κανόλα
  • Σόγια και προϊόντα σόγιας

 

 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι δυνατόν να μειώσουμε αποτελεσματικά την.εμφάνιση της ακμής, υιοθετώντας υγιεινές συνήθειες -όπως καλό ύπνο, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Ωστόσο, ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών, υπάρχει πιθανότητα να εξακολουθεί να εμφανίζει ακμή, λόγω γενετικής προδιάθεσης. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλό να συμβουλευτούμε τον δερματολόγο μας. 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada