Home / Beauty  / Χτενίσματα για good hair day παρά τη βροχή!

Χτενίσματα για good hair day παρά τη βροχή!

Παρά τη βροχή μπορείς με τα κατάλληλα χτενίσματα να είσαι πάντα περιποιημένη και στυλάτη, με ή χωρίς ομπρέλα! 

Μπαίνοντας επίσημα πια στις χειμωνιάτικες μέρες, η βροχή είναι ένα φαινόμενο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Δυστυχώς, η υγρασία δε βοηθάει τα μαλλιά, αφού τα κάνει να φριζάρουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να τα στρώσουμε.

 

Αν, όμως, νομίζεις ότι η βροχή μπορεί να σε εμποδίσει από το να έχεις τη ζητούμενη good hair day, κάνεις λάθος. Υπάρχουν χτενίσματα ιδανικά για τις βροχερές μέρες, για τα οποία, μάλιστα, δε χρειάζεται να αφιερώσεις πολύ κόπο και χρόνο.

 

Το πρώτο βήμα, φυσικά, για να σταθούν σωστά τα μαλλιά σε κάθε χτένισμα είναι η αποφυγή του φριζαρίσματος. 

 

Tips για να αντιμετωπίσεις το φριζάρισμα

Η καθημερινή, σωστή φροντίδα των μαλλιών σου είναι ένα από τα μυστικά. Μην παραλείπεις να κάνεις μάσκα ενυδάτωσης κάθε εβδομάδα, αλλά και να εφαρμόζεις ξηρά λάδια και θεραπείες συχνά-πυκνά. Έτσι, η τρίχα σου θα είναι πάντα λαμπερή και, κατά συνέπεια, το φριζάρισμα θα μειωθεί αισθητά.

 

Ο τρόπος που χτενίζεις τα μαλλιά σου είναι εξίσου σημαντικός. Με μία βούρτσα από φυσική τρίχα ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά από κάτω προς τα πάνω, ξεμπερδεύοντάς τα σταδιακά, ώστε να αποφύγεις το σπάσιμο της τρίχας. Φρόντισε, επίσης, να είναι αρκετά στεγνά τα μαλλιά σου, πριν αρχίσεις να τα χτενίζεις.

 

Αν χρησιμοποιείς πιστολάκι, φρόντισε να το ρυθμίζεις στην πιο χαμηλή σκάλα, ενώ στο τέλος να περνάς όλα τα μαλλιά με κρύο αέρα. Φυσικά, καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς πριν από κάθε στέγνωμα θερμοπροστατευτικά προϊόντα, που περιέχουν παράγοντες κατά του φριζαρίσματος.

 

Κατάλληλα χτενίσματα για τις μέρες με βροχή

 

Ο κλασικός και εύκολος κότσος

Ένας sleek μπαλετικός κότσος είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τις μέρες που βρέχει. Τα updos αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας, ενώ είναι ό,τι πιο classy μπορείς να επιλέξεις. Χτένισέ τα σωστά, διάλεξε ένα όμορφο scrunchie και ολοκλήρωσε με ένα προϊόν styling.

 

 

Ηalf updo

Aν έχεις μακριά μαλλιά, μπορείς να πιάσεις τα μισά επάνω, για ένα άκρως ρομαντικό αποτέλεσμα. Μπορείς να “παίξεις” με το χτένισμα, επιλέγοντας να κάνεις πλεξούδες τα πιασμένα κομμάτια ή να αφήσεις μπροστά τούφες (french fringes).

 

 

 

Εντυπωσιακά headbands και στέκες

Επίλεξε μια oversized κορδέλα ή μια stylish στέκα -είναι μεγάλο trend- φέρνοντας πίσω τα μαλλιά, χωρίς, όμως, να τα έχεις πιάσει επάνω. Έτσι, το φριζάρισμα δεν είναι πρόβλημα κι εσύ είσαι άκρως in fashion και έτοιμη να αδράξεις τη… βροχερή μέρα!

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath