Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Υπάρχει κατάλληλη ώρα για πρωινό;

Υπάρχει κατάλληλη ώρα για πρωινό;

πρωινό
Τελικά, υπάρχει ιδανική ώρα για να καταναλώσουμε το πρωινό μας;

 

Χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ωστόσο η κατάλληλη ώρα για να πάρουμε το πρωινό μας εξακολουθεί να διχάζει τους ειδικούς. Μερικοί υποστηρίζουν ότι η ιδανική ώρα είναι μεταξύ 7-8 το πρωί, άλλοι ότι πρέπει να το.καταναλώνουμε ακριβώς μία ώρα αφότου ξυπνήσουμε, ενώ υπάρχουν μερικοί που πιστεύουν ότι καλό θα ήταν να το παραλείπουμε εντελώς… Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ενός ισορροπημένου πρωινού μπορεί να μας προσφέρει μία μεγάλη δόση ενέργειας,.αφού ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ βοηθάει στη διάθεση και τη συγκέντρωση.

 

Τελικά, υπάρχει η ιδανική ώρα για να πάρουμε το πρωινό μας;

 

Η απάντηση είναι πως όχι. Ωστόσο, ο Rhian Stephensonπρώην αθλητής, νυν διατροφολόγος.και φυσιοπαθητικός, αναφέρεται σε έναν εμπειρικό διατροφικό κανόνα σχετικά την ιδανική ώρα του πρωινού. Πιο συγκεκριμένα, η κατάλληλη στιγμή για να καταναλώσουμε το πρωινό μας είναι 12 ώρες μετά το τελευταίο γεύμα της προηγούμενης ημέρας. Αν, για παράδειγμα, την προηγούμενη.ημέρα καταναλώσαμε το τελευταίο μας γεύμα στις 8:30 το βράδυ, καλό θα ήταν να περιμένουμε μέχρι τις 8:30 το πρωί για το πρωινό μας γεύμα.

 

 

Γιατί δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό μας;

 

Εκτός από την ενέργεια που μας δίνει, το πρωινό γεύμα μάς βοηθάει να πεινάμε λιγότερο κατά.τη διάρκεια της ημέρας και μας προτρέπει να κάνουμε πιο στοχευμένες διατροφικές επιλογές στα υπόλοιπα γεύματα. Και αυτό γιατί όταν δεν έχουμε φάει για ώρες, το σώμα μας παράγει υψηλότερες ποσότητες “ορμονών της πείνας”, συμπεριλαμβανομένης της γκρελίνης. Με τη σειρά τους, αυτές οι ορμόνες ενημερώνουν τον εγκέφαλο και το στομάχι μας πότε είναι ώρα για φαγητό,.αυξάνοντας την επιθυμία μας για την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας φαγητού αργότερα στη μέρα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada