Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Τρέξιμο στην άμμο: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

Τρέξιμο στην άμμο: Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε

treximo stin ammo
Τώρα που καλοκαιριάζει, ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε αλλά και να τελειώσουμε την ημέρα μας είναι να ασκηθούμε δίπλα στην παραλία. Το τρέξιμο στην άμμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μπορεί να είναι μια εξαιρετική προπόνηση, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, όπως η ενίσχυση των μυών και η βελτίωση της ισορροπίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το τρέξιμο στην άμμο ενισχύει τους μύες, αφού η μεγαλύτερη αντίσταση της άμμου βοηθά στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης. Παράλληλα, βελτιώνει την ισορροπία, καθώς η ασταθής επιφάνεια της άμμου ενισχύει τους σταθεροποιητικούς μύες. Τέλος, η άμμος απορροφά τους κραδασμούς, μειώνοντας την καταπόνηση στις αρθρώσεις.

 

Ωστόσο, όπως κάθε μορφή άσκησης, έτσι και το τρέξιμο στην άμμο απαιτεί.προσοχή και σωστή προετοιμασία, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν τραυματισμοί ή, ακόμα, και η υπερκόπωση.

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε, λοιπόν, προτού ξεκινήσετε;

 

Επιλέξτε τη σωστή ώρα της ημέρας

 

Η άμμος μπορεί να γίνει εξαιρετικά ζεστή κατά τη διάρκεια της μέρας,.γι’ αυτό είναι καλύτερο να τρέχετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την αφυδάτωση και την ηλίαση.

 

Επαρκής ενυδάτωση

 

Η ζέστη σε συνδυασμό με την υγρασία μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη απώλεια υγρών. Για αυτό, φροντίστε να καταναλώνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τρέξιμο,.προκειμένου να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.

 

Τρέξιμο στην άμμο

 

Ξεκινήστε αργά

 

Η άμμος προσφέρει μεγαλύτερη αντίσταση από την άσφαλτο ή το τσιμέντο, και μπορεί να είναι εξαιρετικά κουραστική για τα πόδια και τους αστραγάλους. Ξεκινήστε με μικρές αποστάσεις, αυξάνοντας σταδιακά τον χρόνο και την ένταση της προπόνησής σας.

 

Τρέξιμο με ή χωρίς παπούτσια;

Το τρέξιμο στην άμμο χωρίς παπούτσια μπορεί να βελτιώσει την ισορροπία και την αντοχή των ποδιών, αλλά αυξάνει τον κίνδυνο τραυματισμού από κρυμμένα αντικείμενα και εγκαύματος από τη ζεστή άμμο. Αν προτιμάτε να φοράτε παπούτσια, επιλέξτε ελαφριά μοντέλα, τα οποία είναι σχεδιασμένα για τρέξιμο στην άμμο.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada