Home / Wellness  / Health  / Η ενυδάτωση σύμμαχος της ευεξίας και της αντιγήρανσης

Η ενυδάτωση σύμμαχος της ευεξίας και της αντιγήρανσης

ενυδάτωση οργανισμού
Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα του NHLBI, η καλή ενυδάτωση του οργανισμού φαίνεται να συνδέεται με την υγιή γήρανση.

 

Η ενυδάτωση του σώματός μας αποτελούσε πάντοτε σημαντικό παράγοντα ευεξίας του οργανισμού. Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα του NHLBI (National Heart, Lung, and Blood Institute),.η καλή ενυδάτωση του οργανισμού συνδέεται άρρηκτα με την υγιή γήρανση.

 

Οι ενήλικες που παραμένουν καλά ενυδατωμένοι φαίνεται να είναι πιο υγιείς και να αναπτύσσουν λιγότερα χρόνια νοσήματα,.όπως καρδιακές και πνευμονικές παθήσεις. Έτσι, ζουν περισσότερο από εκείνους που δε λαμβάνουν επαρκή υγρά, σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας,.που δημοσιεύτηκε στο eBioMedicine.

 

ενυδάτωση οργανισμού

 

Χρησιμοποιώντας δεδομένα, που συλλέχθηκαν από 11.255 ενήλικες, σε μια περίοδο 30 ετών, οι ερευνητές ανέλυσαν τις σχέσεις μεταξύ των επιπέδων νατρίου στον ορό, τα οποία αυξάνονται όταν μειώνεται η πρόσληψη υγρών,.και διαφόρων δεικτών υγείας. Διαπίστωσαν ότι οι ενήλικες με υψηλότερα επίπεδα από το φυσιολογικό εύρος νατρίου στον ορό.είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν χρόνιες παθήσεις και να εμφανίσουν σημάδια προχωρημένης βιολογικής γήρανσης,.σε αντίθεση με εκείνους με επίπεδα νατρίου στον ορό σε μεσαία όρια. Οι ενήλικες με υψηλότερα επίπεδα είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε μικρότερη ηλικία.

 

Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η σωστή ενυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει τη γήρανση και να παρατείνει μια ζωή χωρίς ασθένειες“, δήλωσε η Natalia Dmitrieva, Ph.D., συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια στο Εργαστήριο Καρδιαγγειακής Αναγεννητικής Ιατρικής στο National Heart, Lung, and Blood Institute (NHLBI).

 

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα άτομα μέσης ηλικίας,  των οποίων το νάτριο του ορού υπερβαίνει τα 142 mmol/l, έχουν αυξημένο κίνδυνο να είναι βιολογικά γηραιότερα,.να αναπτύξουν χρόνιες ασθένειες και να πεθάνουν σε μικρότερη ηλικία. Φυσικά, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες παρέμβασης, για να επιβεβαιωθεί η ακριβής σχέση μεταξύ ενυδάτωσης και γήρανσης.

 

Πηγή άρθρου: National Institutes of Health

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada