Home / Cozyhome  / Το “Delta” στα “Τhe Restaurant and Bar Design Awards”

Το “Delta” στα “Τhe Restaurant and Bar Design Awards”

Tο “Delta” στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διακρίθηκε ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκά εστιατόρια διεθνούς εμβέλειας.

Φέτος, τα δημοφιλή πια “Τhe Restaurant and Bar Design Awards” είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε 1220 εστιατόρια και μπαρ από 66 χώρες! Τελικά, μόνο 39 πήκαν στην τελική λίστα, στην οποία φιγουράρει και το ελληνικό εστιατόριο δύο αστεριών Michelin, “Delta”.

 

Tο Delta, το οποίο βρίσκεται στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, επικράτησε στην κατηγορία “In Another Space”,.ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκά εστιατόρια από Παρίσι, Λονδίνο, Στοκχόλμη, Βερολίνο και Μαδρίτη. Το γραφείο των Kois Associated Architects δημιούργησε το ονειρικό καλλιτεχνικό σκηνικό του κρεμαστού δάσους των φίκων.και το καταπληκτικό γλυπτό sci-fi μπαρ από μπρούτζο των Βουκένα-Πετρίδη.

 

 

Το “Delta” είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας, που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριον στο ΚΠΙΣΝ. Το Delta δημιουργήθηκε το 2021 με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.

 

To concept εμπνέεται από της πολιτισμική ποικιλομορφία της Ελλάδας του σήμερα, μέσω μιας αρχιτεκτονικής ατμόσφαιρας, που παραπέμπει νοερά στη σύγχρονη ελληνική ταυτότητα.  

 

 

Φυσικά, τα μάτια πέφτουν πάνω στο κεντρικό καμπυλώδες μπαρ, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τους γλύπτες Αντρέα Βουκένα και Στίβεν Πετρίδη, του σχεδιαστικού γραφείου voukenas petridis. Ο φωτισμός αλλάζει, ανάλογα με την ώρα, τον καιρό και τα χρώματα του ουρανού. Προσαρμόζεται στις εκάστοτε συνθήκες, “συνομιλώντας”με το δάσος των κρεμαστών γλαστρών από καθρέφτη, που μεταφέρουν τη φύση στον χώρο.

 

Ακόμη μία σημαντική διάκριση για το ελληνικό design, που αποδεικνύει τη δυναμική του στον διεθνή χάρτη.

 

www.deltarestaurant.gr

www.koisarchitecture.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath