Home / Family  / Το πρώτο 3D-printed πάρκο parkour στον κόσμο!

Το πρώτο 3D-printed πάρκο parkour στον κόσμο!

3D printed parkour park
Η τρισδιάστατη εκτύπωση απασχολεί όλο και περισσότερο τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, με την τσέχικη εταιρεία Buřinka να δημιουργεί το πρώτο 3D-printed πάρκο parkour στον κόσμο!

 

Το 3D-printed πάρκο parkour, που σχεδίασε η Buřinka, είναι το πρώτο του είδους του, που κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα και άλλα οικολογικά δομικά υλικά. Η καινοτόμος εταιρεία είναι επίσης υπεύθυνη για τη δημιουργία του πρώτου 3D-printed σπιτιού στην Τσεχία. Με αυτό το νέο της έργο σκοπεύει να εισάγει τις καινοτομίες του 3D-printing στη δημόσια σφαίρα.

 

first 3D printed parkour park in the world

 

Με έκταση 14×12 μέτρα, το πάρκο parkour χρησιμοποιεί χυτό καουτσούκ για την περιοχή πρόσκρουσης με μεμονωμένα εμπόδια από σκυρόδεμα. Τα εμπόδια εκτυπώνονται σε εκτυπωτή πλαισίου με υλικά από την Master Builders Solutions CZ. Σε συνεργασία με ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μπρνο, τα θεμέλια εκτυπώνονται από ανακυκλωμένο σκυρόδεμα, γνωστό ως rebetong.

 

3D printed parkour

 

Το πάρκο, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Daniel Samek, πρόκειται να ανοίξει στις 31 Σεπτεμβρίου και θα συμπεριληφθεί στη νέα περιοχή αναψυχής του δημοτικού σχολείου Kupecký στην Πράγα. Ο Samek είπε ότι τον εξιτάρει η προσβασιμότητα του έργου, καθώς το parkour δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό και μπορούν να το απολαύσουν παιδιά και ενήλικες. “Το πάρκο αυτό είναι μοναδικό, γιατί λειτουργεί με στρογγυλεμένα σχήματα. Φέρνει μια νέα πνοή στο parkour”, όπως αναφέρει ο αρχιτέκτονας.

 

parkour park

 

Η βιομηχανία των κατασκευών αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, όπως η έλλειψη εργαζομένων και η αύξηση των δομικών υλικών. Η Buřinka υποστηρίζει ότι η ρομποτική και η τρισδιάστατη εκτύπωση θα μπορούσαν να δώσουν τις απαραίτητες λύσεις. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, Libor Vošický, “στέγαση δεν σημαίνει μόνο τέσσερις τοίχοι. Είναι επίσης η δυνατότητα να περνάμε ελεύθερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, με ασφάλεια, κοντά στο σπίτι. Υπάρχουν πολλές παιδικές χαρές για παιδιά προσχολικής ηλικίας, αλλά όχι για τα μεγαλύτερα παιδιά. Έτσι, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τρισδιάστατη εκτύπωση, για να δημιουργήσουμε ένα πάρκο parkour. Είναι ένα ακόμη ορόσημο στη χρήση αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας”.

 

www.burinka.cz

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin