Home / Fashion  / Τα flare jeans δίνουν τον αέρα των 70s στα looks μας

Τα flare jeans δίνουν τον αέρα των 70s στα looks μας

Flare
Τα flare jeans φαίνεται πως διεκδικούν ξανά μία θέση στην γκαρνταρόμπα μας, για να προσδώσουν τον απόλυτο vintage αέρα των 70s στα looks μας. 

 

Μετά την τάση των baggy και των iconic straight jeans των 90s, τα flare jeans φαίνεται να κάνουν την επιστροφή τους, τόσο στα runways των μεγάλων οίκων,.όσο και στο street style. Τα παντελόνια καμπάνα μπορεί για πολλούς να φέρνουν πίσω τις νοσταλγικές μνήμες των 70s. Παρ’ όλα αυτά, υιοθετούνται πλέον ως ένα από τα πιο σύγχρονα trends,.δίνοντας μία διαφορετική αισθητική σε κάθε outfit.

 

Flare

Courtesy of Rejina Pyo/Courtesy of Saint Laurent

 

Τα flare jeans είχαν ενταχθεί στην γκαρνταρόμπα μας στα 60s και τα 70s,.δημιουργώντας μία από τις πιο εμβληματικές σιλουέτες,.με τον Sonny Bono και τη Cher να τα εντάσσουν δυναμικά στη mainstream μόδα. Ωστόσο, τα flares δεν ήταν πάντοτε ένα fashion piece. Αυτό το στυλ παντελονιού είχε υιοθετηθεί από τους Αμερικάνους ναυτικούς και, αργότερα, από το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό,.εξαιτίας της πρακτικότητάς τους, καθώς τα μπατζάκια μπορούσαν εύκολα να σηκωθούν,.διευκολύνοντας, έτσι, τους στρατιώτες.

 

Jane Birkin, Courtesy of @cotierdenim/ Instagram

 

Μέχρι και σήμερα, τα jeans σε στυλ καμπάνα έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές παραλλαγές, με τις πιο διαδεδομένες να είναι τα bootcuts, τα bell-bottoms και τα flare. Τώρα, η μόδα υμνεί τα flare jeans, με ένα μικρότερο άνοιγμα, το οποίο προσδίδει την απόλυτη chic σιλουέτα. Και, καθώς, η τάση του mix and match δεκαετιών βρίσκεται εδώ και καιρό στο προσκήνιο, τα παντελόνια καμπάνα μπορούν να συνδυαστούν άψογα με τα leather jackets των 90s, καθώς και με μυτερές μπότες, για ένα πιο σύγχρονο outfit. Παράλληλα, τα oversized σακάκια με βάτες θα δημιουργήσουν μία ομοιομορφία στην εμφάνιση, δίνοντας τον απαραίτητο όγκο και στους ώμους, για ένα αρμονικό look.

 

Ανακάλυψε τα πιο ιδιαίτερα flare jeans, βάζοντας μία vintage πινελιά στην επόμενή σου εμφάνιση. 

 

High Rise mini flare, Zara

Flare

Jean με μεσαίο καβάλο, Mango

 

1969 D-Ebbey, Diesel 

 

Flare high-waisted jeans, Saint Laurent 

 

Flare High Jeans, H&M

Flare

 

Κεντρική Φωτογραφία: Ambre Deveaux/ Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada