Home / Beauty  / Τα 4 βήματα του Korean body care

Τα 4 βήματα του Korean body care

Korean
Το Korean body care έχει έρθει για να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την περιποίηση του σώματός μας. Καθώς το trend του Korean Skin Care έχει εδραιωθεί στον κόσμο της ομορφιάς, είναι καιρός να μάθουμε από τους ειδικούς, πώς να φροντίζουμε και το σώμα μας.

 

Είναι γεγονός ότι οι Κορεάτες έχουν ιδιαίτερα λαμπερό δέρμα. Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που η Korean 10 step routine έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα trends τα τελευταία χρόνια. Η αλήθεια είναι πως έχουμε μάθει αρκετά από την Κορεάτικη κουλτούρα, σε σχέση με την περιποίηση. Γιατί, λοιπόν, να μην ακολουθήσουμε και τη ρουτίνα περιποίησης σώματός τους;

 

 

Καθαρισμός σώματος

Όπως και το πρόσωπό σου, έτσι και το σώμα σου χρειάζεται καθαρισμό. Οι Κορεάτισες, για να περιποιηθούν το σώμα τους, χρησιμοποιούν συγκεκριμένα καθαριστικά. Τα ήπια αφρόλουτρα είναι τα κατάλληλα για να φροντίσουν αποτελεσματικά το δέρμα σου. Τα δυνατά και σκληρά καθαριστικά τείνουν να παίρνουν όλα τα φυσικά έλαια, που χρειάζεται η επιδερμίδα σου. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να αφυδατώνουν το σώμα σου, κάνοντας όλη την προσπάθειά σου να πάει στράφι. Τα ήπια και ενυδατικά body-washes βρίσκονται πρώτα στη λίστα της Korean body care routine.

 

 

Απολέπιση σώματος

Όσο καλά προϊόντα και αν χρησιμοποιείς, για να μπορέσουν να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσεις απολεπιστικά προϊόντα. Με την απολέπιση, θα καταφέρεις να απομακρύνεις αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου. Ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο θα προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για την εφαρμογή των επόμενων προϊόντων. Οι Κορεάτισες χρησιμοποιούν έναν συνδυασμό χημικών απελεπιστικών και ειδικών γαντιών ή εργαλείων απολέπισης, ώστε να μην βλάψουν την επιδερμίδα τους.

 

 

Ενυδάτωση

Το Korean skin routine δίνει έμφαση στη βαθιά ενυδάτωση. Οι ενυδατικές σώματος θα αποκαταστήσουν την υγρασία στο δέρμα σου, κάνοντάς το να λάμπει. Συστατικά, που βοηθούν στην αποκατάσταση της υγρασίας του σώματος, είναι τα ceramides, fatty acids, αντιοξειδωτικά και πεπτίδια.

 
body care

 

Treatments

Ως τελευταίο βήμα, το Korean body care επικεντρώνεται στις θεραπείες σώματος. Οι Κορεάτισες δίνουν μεγάλη βάση στη φροντίδα αφυδατωμένων σημείων του σώματος. Παράλληλα, φροντίζουν να προστατέψουν το δέρμα τους από τα σημάδια γήρανσης. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες μάσκες σώματος, καθώς και beauty tools, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τελειοποιήσεις τη ρουτίνα σου.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada