Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Σοκολατένιο γλυκό με 2 υλικά; Γίνεται!

Σοκολατένιο γλυκό με 2 υλικά; Γίνεται!

Γίνεται σοκολατένιο γλυκό με μόνο δύο υλικά; Κι όμως γίνεται! Αν έχεις μπανάνες και κουβερτούρα, σου έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή!

Μία επιπλέον συνταγή για γλυκό ποτέ δεν πήγε… χαμένη! Θέλεις να απολαύσεις ένα γλυκό στα γρήγορα, χωρίς πολύ κόπο αλλά δεν θέλεις να είναι και “ετοιματζίδικο” ή πολύ επεξεργασμένο; Σου έχουμε την τέλεια λύση!

 

Η θερμοκρασία ανέβηκε, ο καιρός δεν αστειεύεται και αυτός ο καύσωνας απαιτεί κάτι δροσερό για να ανταπεξέλθεις.

 

Σου έχουμε το πιο γευστικό σοκολατένιο γλυκό με δύο μόνο υλικά, για να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Σε ένα μπλέντερ χτυπάς τις μπανάνες να λιώσουν πάρα πολύ καλά. Έπειτα, αφού έχεις λιώσει την κουβερτούρα προσθέτεις μέσα τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά σου.Σε μία φόρμα βάζεις μεμβράνη και αφήνεις τις άκρες λίγο να περισσεύουν ώε να μπορούν να γυρίσουν προς τα μέσα.

Υλικά:

2 μπανάνες

150γρ λιωμένη κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάς τις μπανάνες να λιώσουν πάρα πολύ καλά. Έπειτα, αφού έχεις λιώσει την κουβερτούρα προσθέτεις μέσα τις λιωμένες μπανάνες και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς τα υλικά σου.

 

Σε μία φόρμα βάζεις μεμβράνη και αφήνεις τις άκρες λίγο να περισσεύουν ώστε να μπορούν να γυρίσουν προς τα μέσα.

 

Βάζεις το μείγμα σου στην φόρμα και σκεπάζεις το πάνω μέρος με την μεμβράνη ώστε να εφάπτει με το γλυκό. Τέλος, τοποθετείς στο ψυγείο για 2-3 ώρες και είσαι έτοιμος να το απολαύσεις!

 

Ακολουθήστε τη Restart Diet σε InstagramFacebook και στο restartdiet.gr .για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος