Home / Family  / Πρωτότυπα εργαστήρια στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή!

Πρωτότυπα εργαστήρια στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή!

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή οργανώνει πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά, μυώντας τα στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης κάθε Σαββατοκύριακο.

Ο χειμερινός κύκλος παιδικών εργαστηρίων του Ιδρύματος ξεκίνησε ήδη με πρωτότυπα εργαστήρια για παιδιά, κάθε Σαββατοκύριακο έως τις 31 Μαρτίου!

 

Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή “Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου”, τα παιδιά ανακαλύπτουν το μοναδικό έργο των νεοϊμπρεσιονιστών και μυούνται στα μυστικά των μεγάλων ζωγράφων!

 

 

Ένα μωσαϊκό, ο πουαντιγισμός. Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 5-6 ετών (Κάθε Σάββατο από 20/01 έως 30/03, 11:30-12:45)

Πόσες κουκκίδες καθαρού χρώματος αναμειγνύονται στο έργο του Paul Signac για να μας δώσουν αυτούς τους υπέροχους τόνους; Θα μπορούσαμε και εμείς να δημιουργήσουμε το δικό μας μοναδικό έργο, αντλώντας έμπνευση από το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη;

 

 

Με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή “Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου”, τα παιδιά ηλικίας 5 και 6 ετών θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν από κοντά το έργο του Paul Signac και στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα αυτοσχέδιο μωσαϊκό πλακάκι,.ανακαλύπτοντας την τεχνοτροπία του πουαντιγισμού. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά μαθαίνουν να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα. που σχετίζονται με τη διαφορετικότητα του υλικού.

 

Μοτίβα στη φύση. Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών (Κάθε Κυριακή από 21/01 έως 31/03, 10:30-11:45)

Γνωρίζατε ότι στη φύση δεν υπάρχουν ευθείες γραμμές; Αντλώντας έμπνευση από τη μόνιμη Συλλογή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και συγκεκριμένα από το έργο του Αυστριακού καλλιτέχνη Friedensreich Hundertwasser,.παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών ξεχνούν για λίγο τις ευθείες γραμμές και προσπαθούν να κατανοήσουν τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

 

 

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ελικοειδή σχήματα, τις παράξενες μορφές και τα φωτεινά και ιδιαίτερα έντονα χρώματα που απλώνονται.σε κάθε δημιουργία του καλλιτέχνη και στη συνέχεια δημιουργούν χρωματικές συνθέσεις σε ξύλινες επιφάνειες, εμπλουτίζοντας τα έργα τους με μοτίβα.

 

Παίζοντας με το φως. Εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών

Το φως και οι σκιές βρίσκονται παντού γύρω μας! Επηρεάζουν τη διάθεσή μας, τα συναισθήματά μας και κυρίως καθορίζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο γύρω μας.

 

Στο δημιουργικό εργαστήριο “Παίζοντας με το φως”, τα παιδιά μαθαίνουν πώς η δύναμη του φωτός αποτέλεσε αφορμή για έναν νέο τρόπο αναπαράστασης του κόσμου. -για να μπορέσεις να τον δεις καθαρά, είναι απαραίτητη η απόσταση! Τα παιδιά αρχικά επισκέπτονται την περιοδική έκθεση και στη συνέχεια πειραματίζονται με μικρούς κόκκους χρώματος,.τους βουτούν στο νερό και αυτοί ξεχύνονται σαν φως πάνω στον καμβά δημιουργώντας μοναδικά έργα τέχνης.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής και άλλες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath