Home / Family  / “Παρέα με τον Μπετόβεν” στην ΚΟΘ!

“Παρέα με τον Μπετόβεν” στην ΚΟΘ!

Η εκπαιδευτική πρόταση “Παρέα με τον Μπετόβεν” της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης γνωρίζει στα παιδιά τη μουσική του μεγάλου συνθέτη.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει την εκπαιδευτική της πρόταση “Παρέα με τον Μπετόβεν” για παιδιά 4-11 ετών,  που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών “Κυριακή πρωί, μουσική” και αγαπήθηκε από παιδιά και γονείς.

 

Παρέα

 

Ο Λούι, ένα παιδί διαφορετικό από τα άλλα, βρίσκει διέξοδο στον μαγικό κόσμο της μουσικής. Εκεί, όμως, αρχίζει η πραγματική περιπέτεια! Με πρωταγωνιστή τη μουσική, ένας αφηγητής και μία κούκλα ξεναγούν τα παιδιά ηλικίας 4-11 στο μαγικό κόσμο του μεγάλου συνθέτη. 

 

Μπετόβεν

 

Η επίδραση της κλασικής μουσικής στα παιδιά

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ευεργετικές επιδράσεις της κλασικής μουςσικής στα παιδιά -κυρίως προσχολικής ηλικίας. Είναι αποδεδειγμένο ότι ακούγοντας μουσική, αυξάνονται τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική διάθεση. Τα παιδιά ηλικίας 2-5 ετών δεν μπορούν να διαχειριστούν εύκολα τα συναισθήματά τους, με αποτέλεσμα τα συχνά tantrums. H κλασική μουσική τα βοηθάει να χαλαρώσουν και παράλληλα τονώνει τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. 

 

Μπετόβεν

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου και  ώρα 12:00 στην Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. “Σόλων Μιχαηλίδης” (Λ. Νίκης 73).

 

Συμμετέχουν:

Μαρία Ανισέγκου (βιολοντσέλο)

Γιώργος Πετρόπουλος (βιολί)

Μαριλένα Λιακοπούλου (πιάνο)

 

Επιμέλεια: Τάσος Αγγελόπουλος

Παρουσίαση: Δημήτρης Καπετάνιος

Κατασκευή κούκλας: Δήμητρα Γιοβάνη

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Ενηλίκων 8 €

Παιδικό  5 €

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath