Home / Cozyhome  / Οι κόκκινοι πάτοι του Louboutin πρωταγωνιστούν στα σχέδια του Pierre Yovanovitch

Οι κόκκινοι πάτοι του Louboutin πρωταγωνιστούν στα σχέδια του Pierre Yovanovitch

Louboutin
Οι εμβληματικοί κόκκινοι πάτοι του Christian Louboutin βρίσκουν τη θέση τους στα σχέδια του Pierre Yovanovitch.

 

Πριν αφοσιωθεί στον τομέα της εσωτερικής διακόσμησης και δημιουργήσει τη δική του σειρά επίπλων το 2021, ο Pierre Yovanovitch εργαζόταν στον χώρο της μόδας για τον Pierre Cardin. Σήμερα, ο σχεδιαστής συνεργάζεται με τον Christian Louboutin.για μία design συλλογή από καρέκλες, η οποία πρόκειται να φιλοξενηθεί στην Gallery Yovanovitch στη Νέα Υόρκη.

 

Louboutin

 

Στη συγκεκριμένη συλλογή, τα εμβληματικά “red bottoms” του Louboutin.βρίσκουν τη θέση τους στην εσωτερική διακόσμηση. Οι δύο σχεδιαστές αξιοποίησαν τη διάσημη καρέκλα Clam του Yovanovitch και την ένωσαν με το πιο διάσημο υπόδημα. Ο κόκκινος πάτος του Louboutin τοποθετήθηκε στα πόδια της Clam, ενώνοντας έτσι το interior design με τον χώρο της μόδας.

 

Louboutin

 

Για τον Pierre Yovanovitch και τον Christian Louboutin η μυθολογία, η ιστορία και ο.κινηματογράφος αποτέλεσαν το σημείο εκκίνησης αυτής της εντυπωσιακής capsule συλλογής. Η σειρά περιλαμβάνει συνολικά εννέα limited edition δημιουργίες, όπως η καρέκλα Dita” -δημιουργημένη από τον Dita Von Teese- η Josefina”η οποία λειτουργεί ως φόρος τιμής στα καμπαρέ της δεκαετίας του ’20- αλλά και η Nefertari” -εμπνευσμένη από την αρχαία βασίλισσα Νεφερτάρι, σύζυγο του Αιγύπτιου Φαραώ Ραμσή Β’.

 

“Η ιδέα για αυτή τη συνεργασία ήταν ο Pierre. Είχαμε ήδη δουλέψει μαζί σε μερικά από τα έργα εσωτερικής διακόσμησής μου. Για να γιορτάσω την εμβληματική του καρέκλα Clam, κάλεσα φαραωνικές θεές, βασίλισσες της σκηνής ή βασίλισσες της νύχτας, χίμαιρες και ηρωίδες του κινηματογράφου”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Christian Louboutin για τη συνεργασία του με τον Yovanovitch.

 

 Pierre Yovanovitch

 

Η συλλογή θα παρουσιαστεί στο Pierre Yovanovitch Mobilier New York και θα βρίσκεται στην Gallery από τις 3 έως τις 24 Μαΐου.

 

 

Photo credits: © Eric Petschek

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada