Home / Cozyhome  / Η Copacabana Chair της GUBI φέρνει το καλοκαίρι!

Η Copacabana Chair της GUBI φέρνει το καλοκαίρι!

H Copacabana Chair της GUBI είναι η σχεδιαστική εξέλιξη 360º του μεταλλικού αριστουργήματος του Mathieu Matégot.

Ένα από τα μεγαλύτερα χαρίσματα του ουγγρικής καταγωγής σχεδιαστή Mathieu Matégot ήταν η ικανότητά του να μεταμορφώνει  βιομηχανικά υλικά, όπως το μέταλλαο, σε πιο “ευαίσθητες” μορφές. Λίγα σχέδια εκφράζουν τόσο όμορφα αυτό το ταλέντο όπως η Copacabana, μια γλυπτική κυρτή καρεκλοπολυθρόνα, της οποίας η δομή σχηματίζεται με την περιστροφή ενός μόνο σωλήνα από ατσάλι.

 

 

Κομψό αλλά χαλαρό, αυτό το σχέδιο κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο γνωστά και διαχρονικά του Matégot, αγαπημένο για τους λάτρεις του μοντέρνου σχεδιασμού σε όλον τον κόσμο. Το Centre Georges Pompidou στο Παρίσι κρατά το σχέδιο στη μόνιμη συλλογή του.

 

Matégot’s vision

Αρχικά, η εμβληματική καρέκλα δημιουργήθηκε το 1955, και παραμένει ένα statement κομμάτι επίπλων εσωτερικού χώρου. Η νέα αναθεωρημένη μορφή 360º διατηρεί την εκφραστική ιδιοφυΐα του οράματος του Matégot, εισάγοντας νέους χρωματισμούς και τελειοποιώντας την εργονομία της. Μια προσαρμογή με μηχανική ακρίβεια στη γωνία της πλάτης και του καθίσματος μεγιστοποιεί την άνεση. Ταυτόχρονα, το υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα την αναβαθμίζει, με πρόσθετες οπές αποστράγγισης στη μεταλλική βάση του καθίσματος. Τέλος,  η προσθήκη υφασμάτων εξωτερικού χώρου επιτρέπουν στην Copacabana να τοποθετηθεί τόσο έξω όσο και εντός κατοικίας, σε μπαλκόνι, σαλόνι σε αίθριο, αλλά και deck.

 

Mathieu Matégot

 

Νew Era

Τόσο διακοσμητικοί όσο και δομικοί, καμπυλωτοί σωλήνες από μέταλλο σχηματίζουν τα πόδια,.το κάθισμα και το πλαίσιο της πλάτης, δίνοντας στην καρέκλα μια αίσθηση δυναμικής κίνησης. Η ίδια η πλάτη είναι κατασκευασμένη από διάτρητη λαμαρίνα με την υπογραφή του Matégot. Το υλικό είναι στιβαρό αλλά και εύκαμπτο,.ενώ η ίδια η καρέκλα τελικά είναι ελαφριά, καθιστώντας εύκολη τη μετακίνησή της σε κάθε σημείο του σπιτιού, μέσα και έξω.

 

 

Η Copacabana έχει μια ξεκάθαρα μποέμ αισθητική και υπαίθρια αίσθηση. Δύο χρωματικές αποχρώσεις είναι διαθέσιμες για τη  νέα της έκδοσηαπό ανοξείδωτο χάλυβα. Εκτός από το κλασικό μαύρο, η GUBI έχει αναπτύξει μια εκδοχή στο πανέμορφο International Orange,.ένα χρώμα που χρησιμοποίησε ο σχεδιαστής σε πολλά από τα έπιπλα και φωτιστικά του τη δεκαετία του 1950, συμπεριλαμβανομένων των πρώιμων εκδόσεων της συγκεκριμένης καρέκλας.

 

 

Αυτό το φωτεινό, τολμηρό και χαρούμενο χρώμα έχει φτάσει να αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια, με τη  χρήση του πορτοκαλί να φέρνει παράλληλα μια παιχνιδιάρικη διάθεση.στην καρέκλα, κάνοντας πιο “ήσυχη” τη βιομηχανική σκληρότητα του μετάλλου.

 

 

Το μαξιλάρι της καρέκλας είναι διαθέσιμο σε μια ευρεία επιλογή υφασμάτων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου,. συμπεριλαμβανομένου του αποκλειστικού υφάσματος ζακάρ Leslie της GUBI,.από τη συλλογή Tropique του Matégot και το απαλό και πολυτελές αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό Lorkey. Με πορτοκάλι, λευκά και μπλε χρώματα διαθέσιμα, και τα δύο υφάσματα είναι σχεδιασμένα για τους εξωτερικούς χώρους,.προσφέροντας μια ισορροπία κομψής εμφάνισης και ανθεκτικότητας. 

 

Οι βελτιώσεις της GUBI στην Copacabana φέρνει το όραμα του Matégot ξανά στο προσκήνιο,.με την καρέκλα-ορόσημο του design του 20ου αιώνα να παίρνει μία μοναδική παράταση “ζωής” και εξέλιξης στον 21ο αιώνα.

 

gubi.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath