Home / Cozyhome  / Architecture  / Ξεκινάει η απονομή των International Architecture Awards®!

Ξεκινάει η απονομή των International Architecture Awards®!

Η Foreo
Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης των International Architecture Awards® στο European Centre-Contemporary Space Athens, με μία αφιερωματική έκθεση φωτογραφιών και βίντεο των βραβευμένων έργων.

 

Τα International Architecture Awards® είναι ένα μη κερδοσκοπικό, διεθνές και δημόσιο πρόγραμμα βραβείων,.υπό την αιγίδα δύο μη κερδοσκοπικών οργανισμών των Η.Π.Α και της Ιρλανδίας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού. Τα βραβεία έχουν καθιερωθεί ως ένα σήμα ποιότητας και αριστείας σε παγκόσμιο επίπεδο, αναδεικνύοντας αρχιτεκτονικά βραβεία,.οργανισμούς, κατασκευαστές και επαγγελματίες που συνετέλεσαν στην επίτευξη του έργου.

 

International Architecture Awards®

The Knigtsbridge Estate, London, United Kingdom | 2022 Architects: Fletcher Priest Architects, Lead Architect: Keith Priest, General Contractor: Skanska UK

 

Οι συμμετοχές των φετινών International Architecture Awards® ξεπέρασαν τους 850, ενώ συμπεριλάμβαναν γραφεία, νοσοκομεία, σχολεία σε αστικές κοινότητες, αθλητικά κέντρα, εκκλησίες, βιβλιοθήκες, ιδιωτικά σπίτια, πολιτιστικά κέντρα, έργα παραγωγής ενέργειας και διατήρησης,.κέντρα ανακύκλωσης, καθώς και ανακαινισμένα κτίρια που αντιπροσωπεύουν τις πιο όμορφες και υποβλητικές καινοτόμες ιδέες στη σύγχρονη αρχιτεκτονική.

 

The Quay Quarter Tower, Sydney- Architects: 3XN

 

Τα φετινά επιλεγμένα 350 κτίρια και πολεοδομικά έργα, που διεκδικούν τον τίτλο του “Καλύτερου Κτιρίου”.προέρχονται από χώρες όπως: Αλγερία, Αυστρία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο,.Ηνωμένες Πολιτείες, ΗΑΕ, Ινδονησία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κατάρ, Καναδάς, Κίνα, Μεξικό, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία,.Ρωσία, Σιγκαπούρη, Ταιβάν, Ταϊλάνδη, Φινλανδία και Χονγκ Κονγκ.

 

Τα βραβευμένα κτίρια πρόκειται να παρουσιαστούν στον νέο ανακαινισμένο χώρο του European Centre-Contemporary Space Athens (Μητροπόλεως 74, Αθήνα), με φόντο μία αφιερωματική έκθεση φωτογραφιών και βίντεο των βραβευμένων έργων.

 

Brich Forest Restaurant, Xi’an, China | 2022 Architects: Kris Lin International Design, Lead Architect: Kris Lin, General Contractor: Kingfar

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου από τις 17.00 έως τις 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Στη συνέχεια, την ίδια βραδιά θα πραγματοποιηθεί η Απονομή των βραβείων στους νικητές στο ELEON LOFT, με είσοδο μόνο με κρατήσεις. Τα έργα θα συμπεριληφθούν επίσης στην ετήσια έκδοση του προγράμματος με τίτλο “New International Architecture – Global Design + Urbanism XXIIΙ”,.επιμέλειας Christian Narkiewicz-Laine, από τον Εκδοτικό Οίκο Metropolitan Arts Press Ltd. Ο κατάλογος των έργων είναι διαθέσιμος και μέσω της ιστοσελίδας του Metropolitan Arts Press.

 

International Architecture

Liknon, Samos BY K Studio.

 

 

Πληροφορίες:

The City and The World//Αρχιτεκτονική Έκθεση
Εγκαίνια: Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, 17.00 – 19.00
Διάρκεια: Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου έως Κυριακή 1 Οκτωβρίου, 2023
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή, 12.00-19.00
Διεύθυνση: Μητροπόλεως 74, Αθήνα

Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada