Home / Wellness  / Mind  / Μπορεί η φωνή της μητέρας να απομακρύνει το στρες;

Μπορεί η φωνή της μητέρας να απομακρύνει το στρες;

mitera
Όσο χρονών και αν είμαστε, η φωνή της μητέρας μας θα είναι πάντοτε ωφέλιμη για την ψυχολογία μας. 

 

Αν ήταν στο χέρι της μητέρας μας, πιθανότατα να της μιλούσαμε κάθε μέρα. Ωστόσο, το ήξερες ότι μπορείς να ωφεληθείς και εσύ μόνο και μόνο ακούγοντας τη φωνή της; Έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison,.απέδειξε ότι η φωνή της μητέρας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για την ψυχολογία μας.

 

Διεξάγωντας τη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από 68 νεαρά κορίτσια, ηλικίας 7,5 έως 12 ετών,.να βιώσουν μια αγχωτική κατάσταση, που περιελάμβανε τη συμπλήρωση μαθηματικών και λεκτικών προβλημάτων για 15 λεπτά μπροστά σε κοινό. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέθεσαν τυχαία στα ίδια κορίτσια: (α) να περιμένουν μόνα τους.χωρίς επαφή με τη μητέρα τους, (β) να μιλήσουν με τις μαμάδες τους προσωπικά, (γ) να μιλήσουν με τις μαμάδες τους μέσω τηλεφώνου, ή (δ) να αλληλεπιδράσουν με τις μαμάδες τους μέσω μηνυμάτων. Τέλος, οι μελετητές μέτρησαν τα επίπεδα κορτιζόλης -την ορμόνη του στρες– και ωκυτοκίνης -μια ορμόνη.που συνδέεται με συναισθηματικό το δέσιμο,.την εμπιστοσύνη και την ενσυναίσθηση. μητέρας

 

μητέρας

 

Τα ευρήματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι τα κορίτσια, που επικοινώνησαν απευθείας τηλεφωνικώς με τις.μητέρες τους, εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα στρες. Το να ακούμε, λοιπόν, συχνά τη φωνή της μητέρας μας.δεν είναι απλώς μία καθημερινή διαδικασία, αλλά ένας καταπραϋντικός τρόπος να απομακρύνουμε το στρες. 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada