Home / Good Life  / Art & Culture  / Μαγικά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

Μαγικά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ

Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου στις 19:00, το ΚΠΙΣΝ μεταμορφώνεται στον πιο μαγευτικό χριστουγεννιάτικο προορισμό της Αθήνας.

 

Το πρώτο βράδυ του Δεκέμβρη, αμέτρητα γιορτινά φώτα χαρίζουν τη λάμψη τους στα πλατάνια του Καναλιού και τα στολισμένα έλατα της Αγοράς του ΚΠΙΣΝ (Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Ένα φεστιβάλ φωτός δίνει λαμπερό τόνο στο βραδινό Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Τρεις Φωτεινές Εγκαταστάσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών του εξωτερικού και μια ελληνική συμμετοχή μαγνητίζουν τα βλέμματα, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εορταστική ατμόσφαιρα. Ακόμη και τα Σιντριβάνια στο Κανάλι συμμετέχουν στο θέαμα με τον δικό τους φαντασμαγορικό τρόπο!

 

Niarchos xmas

 

Η ξεχωριστή αυτή βραδιά σηματοδοτεί την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του ΚΠΙΣΝ. Ο οικοδεσπότης της γιορτής, Δημήτρης Κουρούμπαλης, μετά την αντίστροφη μέτρηση για τη φωταγώγηση, μοιράζεται με τον κόσμο στην Αγορά τις γιορτινές αναμνήσεις των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Και όλα αυτά, υπό τους ήχους της μουσικής, αφού τη γιορτή ολοκληρώνει η ανατρεπτική κοινή εμφάνιση του El Sistema Greece με τους ONIRAMA. Η πολυπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα και χορωδία νέων και το δημοφιλές γκρουπ παρουσιάζουν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και διεθνείς επιτυχίες σε νέες εκτελέσεις.

 

Οι Φωτεινές Εγκαταστάσεις

Στο Ξέφωτο, οι φωτεινές διαδρομές του εμπνευσμένου από τη φυσική συμμετρία Aqueous της Jen Lewin (ΗΠΑ) μάς προσκαλούν να παίξουμε με τις διαδραστικές πλατφόρμες του, που είναι σχεδιασμένες για να ανιχνεύουν τις ανθρώπινες κινήσεις.

 

aqueous

Aqueous, Photo: Dennis Spielman

 

Συνεχίζοντας τη βόλτα προς τον Πευκώνα, συναντάμε το Living Lantern των NEON και της Frankie Boyle Studio (Αγγλία). Ένα κινητικό έργο, που συνδυάζει φως, χρώμα και μορφή και χαρίζει μια ευεργετική ανάπαυλα διαλογισμού.

 

the living lantern

The Living Lantern, Photo: Pixel Frame

 

Αμέσως μετά, αφήνουμε τη λάμψη των πυγολαμπίδων του Firefly Field των Studio Toer (Ολλανδία) να μας οδηγήσει στον Θόλο. Στο δικτύωμά του αιωρούνται εκατοντάδες κινούμενα σημεία φωτός.

 

fireflies studio toer

Firefly Field, Photo: Studio Toer

 

Τέλος, βαδίζουμε στο μονοπάτι του Φάρου, που φωτίζεται από τους τέλειους κύκλους του Crop Circles των Beforelight (Ελλάδα). Οι κύκλοι ξεπηδούν από τα Φυτεμένα Δώματα και βρίσκονται σε αντίθεση και, ταυτόχρονα, συνομιλούν με τη γεωμετρία του κτιρίου του ΚΠΙΣΝ.

 

dji xmas

Crop Circles, Photo: Beforelight

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον Χριστουγεννιάτικο Κόσμο του ΚΠΙΣΝ θα βρείτε εδώ.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin