Home / Beauty  / Πολυχρηστικά καλλυντικά, ο ορισμός του skinimalism

Πολυχρηστικά καλλυντικά, ο ορισμός του skinimalism

Το skinimalism είναι η απόλυτη τάση στo skincare και τα πολυχρηστικά καλλυντικά “υπηρετούν” πλήρως τη φιλοσοφία του less is more.

Λατρεύουμε τη skincare ρουτίνα μας, αλλά είναι μέρες που, δυστυχώς, ο χρόνος μάς πιέζει αρκετά. Ο όρος του skinimalism είναι new entry στο skincare και έχει αυτόν ακριβώς τον στόχο: να γλιτώνουμε χρόνο και χρήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μας. Τα πολυχρηστικά καλλυντικά είναι η επιτομή αυτής της φιλοσοφίας.

 

Ουσιαστικά, είναι εκείνα τα καλλυντικά που επιτελούν πολλαπλούς ρόλους, με αποτέλεσμα να μη χρειάζονται πολλά διαφορετικά προϊόντα για την καθημερινή μας ρουτίνα ομορφιάς. Επιπλέον, τα περισσότερα από αυτά ακολουθούν τους κανόνες του clean beauty και της αειφορίας.

 

 

Ποια είναι, όμως, τα πολυχρηστικά καλλυντικά που μπορείς να εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου, ακολουθώντας την τάση του skinimalism;
Πρόσωπο

Επίλεξε πολυχρηστικές ενυδατικές συνθέσεις, δηλαδή κρέμες με υφή γαλακτώματος, που μπορούν να λειτουργήσουν ως ενυδατική, primer, μάσκα ενυδάτωσης, αλλά και προϊόν ντεμακιγιάζ.

 

Τα face mists δε φεύγουν από το νεσεσέρ μας μετά το καλοκαίρι, αφού έχουν διάφορες χρήσεις, εκτός από το να μας δροσίζουν. Τονώνουν την επιδερμίδα μας, την προετοιμάζουν για το μακιγιάζ, ενώ το σταθεροποιούν μετά την εφαρμογή του. Τέλος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάμεσα στην εφαρμογή προϊόντων  διαφορετικών συνθέσεων, για το τέλειο layering.

 

πολυχρηστικά

 

Μακιγιάζ

Πολλά είναι τα πολυχρηστικά καλλυντικά, που μπορούν να μας προσφέρουν ένα όμορφο καθημερινό μακιγιάζ, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόσουμε πολλά προϊόντα. Το foundation μπορεί να αντικατασταθεί από μία αντηλιακή σύνθεση με χρώμα ή μία ενυδατική κρέμα με SPF. Τα προϊόντα σε κρεμώδη μορφή ή σε στικ μπορούν να εφαρμοστούν ως ρουζ, κραγιόν, σκιά ή highlighter. Μ’ έναν σμπάρο…

 

πολυχρηστικά

Μαλλιά

Λατρεύουμε τις μάσκες μαλλιών, πόσω μάλλον αν αυτές επιτελούν πολλούς σκοπoύς. Υπάρχουν μάσκες με πολλαπλές ιδιότητες, που λειτουργούν ως conditioner, μάσκα θρέψης μετά το λούσιμο, αλλά και ως νυχτερινή θεραπεία ενδυνάμωσης. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

 

πολυχρηστικά

 
Μαλλιά, σώμα και πρόσωπο!

Υπάρχουν ξηρά έλαια, τα οποία μπορούν να εφαρμοστούν από την κορυφή έως τα νύχια! Περιέχουν ευεργετικούς, μαλακτικούς παράγοντες και μπορούν. να χρησιμοποιηθούν με πάρα πολλούς τρόπους. Ένα dry oil είναι ιδανικό για την ενυδάτωσή σου μετά το μπάνιο, ενώ μπορείς να το προσθέσεις.μέσα στο αφρόλουτρό σου, για να απορροφηθούν βαθιά τα πολύτιμα συστατικά του από το δέρμα σου.

 

Επιπλέον, μπορείς να κάνεις με αυτό ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο, για άμεσα λαμπερή όψη και βελούδινη επιδερμίδα. Σε ό,τι αφορά στα μαλλιά, μπορείς να εφαρμόσεις.το ξηρό έλαιο στις φθαρμένες άκρες για επανόρθωση ή να το αναμείξεις λίγες σταγόνες με το conditioner, για ακόμα μεγαλύτερη θρέψη.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath