Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Ιnspirational Σκανδιναβοί designers και brands!

Ιnspirational Σκανδιναβοί designers και brands!

Αν αγαπάτε τη σκανδιναβική αισθητική στο interior design, αυτοί οι Σκανδιναβοί designers θα σας χαρίσουν έμπνευση για τον δικό σας χώρο.

Η σκανδιναβική αισθητική μάς εμπνέει, με σχεδιαστές και brands που ολοένα και εξελίσσουν το κομμάτι του interior design. Ακολουθούν Σκανδιναβοί designers που ξεχωρίζουμε και brands που μας δίνουν “τροφή” για φαντασία και δημιουργικά παιχνίδια στον δικό μας χώρο.

 

1.Mimmi Blomqvist

Η Σουηδή καλλιτέχνης και σχεδιάστρια Mimmi Blomqvist είναι γνωστή για τα οργανικά κομμάτια εσωτερικού χώρου που φιλοτεχνεί. Μετά τις σπουδές της πάνω στην κεραμική και το γυαλί, λάνσαρε μια συλλογή για λογαριασμό του brand εσωτερικών χώρων Svenskt Tenn. Η σειρά ονομάστηκε “Sirkka” από τη Φινλανδή γιαγιά της σχεδιάστριας.και περιλαμβάνει ένα φωτιστικό οροφής, σκαμπό και δύο μπολ σε διαφορετικά μεγέθη. Η Mimmi έχει συνεργαστεί και με άλλα γνωστά brand, όπως η Kosta Boda και η Nordic Knots.

 

 

2. Kibun by Nan Na Hvass & Sofie Hannibal

Η Kibun ειδικεύεται στα χειροποίητα υφάσματα. Iδρυτές του brand είναι οι Nan Na Hvass και Sofie Hannibal, ιδρυτές του στούντιο σχεδιασμού Hvass & Hannibal με έδρα την Κοπεγχάγη. Kibun σημαίνει “διάθεση” στα Ιαπωνικά και το brand.παράγει μοναδικά κομμάτια που συνδυάζουν χρώμα και δεξιοτεχνία. Έχει λανσάρει και μια δεύτερη συλλογή με ταπετσαρίες, με την ονομασία “Spectrum”,.ένα παιχνίδι μοτίβων και σχημάτων, που δημιουργεί μια αίσθηση zen σε έναν χώρο.

 

3. Fora Projects by Theresa & Carl Kai Rand

To brand Fora Projects με έδρα την Κοπεγχάγη κατασκευάζει έπιπλα από φυσικά υλικά, σε μεγάλο βαθμό από συμπαγή βελανιδιά, που προέρχονται από τη δική του παραγωγική βάση στις ακτές της Αδριατικής. Ιδρύθηκε το 2021 από την Theresa και τον Carl Kai Rand, και στη φιλοσοφία του είναι να εμπνέει την υπεύθυνη κατανάλωση μέσω καλοφτιαγμένων κομματιών,.που μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή, μέσα από τη συνεργασία με άλλους ομοϊδεάτες δημιουργούς. 

 

 

4. Hampus Penttinen

Ο σχεδιαστής επίπλων Hampus Penttinen με έδρα το Γκέτεμποργκ δουλέυει πάνω σε διάφορα υλικά και προϊόντα,. κυρίως επικεντρωμένος στο ξύλο. Στα ξεχωριστά κομμάτια του ανήκει μία καρέκλα υφασμένη από σχοινί, που βρέθηκε στις ακτές του εθνικού πάρκου Kosterhavet στη Σουηδία. Πρόσφατα κέρδισε επαίνους για την καρέκλα του, “Fold”,.ένα έργο που  βασίστηκε στη χρήση όσο το δυνατόν λιγότερων υλικών, αφού δημιουργήθηκε από ένα μόνο κομμάτι λαμαρίνας και δύο χαλύβδινους σωλήνες.

 

 

4+1. Normann Copenhagen by Jan Andersen & Poul Madsen

Η Normann Copenhagen ιδρύθηκε στη Δανία από τους Jan Andersen και Poul Madsen και έχει τις ρίζες της στη δανέζικη σχεδιαστική παράδοση. Η συνεχώς διευρυνόμενη συλλογή του brand. περιλαμβάνει έπιπλα, φωτιστικά και οικιακά αξεσουάρ, που χαρακτηρίζονται από καθαρές γραμμές με παιχνιδιάρικες πινελιές. Τα προϊόντα συνδυάζουν λειτουργικότητα και υψηλό σχεδιασμό.και ικανοποιούν την ποικιλομορφία των αναγκών της σύγχρονης ζωής, τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς εσωτερικούς χώρους. 

 

 

Κεντρική φωτογραφία: www.kibun.dk

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath