Home / Fashion  / Θα είναι ο Simon Porte Jacquemus ο νέος “Kaizer” της Chanel;

Θα είναι ο Simon Porte Jacquemus ο νέος “Kaizer” της Chanel;

Chanel
Η αναζήτηση του διαδόχου του Karl Lagerlfeld συνεχίζεται…

 

“Mετά από μια πλούσια συνεργασία πέντε χρόνων ως artistic director των fashion συλλογών,.κατά τη διάρκεια των οποίων ανανέωσε τους κώδικες του οίκου σεβόμενη παράλληλα την δημιουργική κληρονομιά του, o οίκος Chanel ανακοινώνει την αποχώρηση της Virginie Viard”, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η επίσημη ανακοίνωση του γαλλικού.οίκου για την αποχώρηση της μέχρι τότε Creative Director του. Η Virginie Viard έκανε τα πρώτα της βήματα στον οίκο το 1987, τέσσερα χρόνια αφότου ο “βασιλιάς” της Chanel.είχε αναλάβει τα ηνία του οίκου. Έκτοτε, η ζωή της Viard θα γινόταν παράλληλη με εκείνη του Lagerfeld, με την πρώην Creative Director της Chanel να διορίζεται ως το δεξί του χέρι. Οι δυο τους δεν χωρίστηκαν, παρά μόνο όταν ο Karl Lagerfeld έφυγε τελικά από τη ζωή, το 2019, αφήνοντας τελικά στη θέση του.την αγαπημένη του βοηθό -διαψεύδοντας, έτσι, τις τότε φήμες για την είσοδο της Phoebe Philo στον οίκο.

 

 

Η Viard όχι μόνο γνώριζε πολύ καλά το DNA του οίκου, αλλά μπορούσε να σκεφτεί,.κατά κάποιον τρόπο, σαν ένας Karl Lagerfeld. Ωστόσο, αυτή η ασφαλής στρατηγική δεν θα μπορούσε να είναι αποδοτική για πάντα. Έτσι, οι αρνητικές κριτικές άρχισαν να υπερβαίνουν τις θετικές, πιέζοντας τους επικεφαλής του οίκου να φέρουν επιτελούς τη νέα εποχή στη Chanel. Όντως, τον περασμένο Ιούνιο, με τις φήμες να ακολουθούν η μία την άλλη, ο γαλλικός οίκος επιβεβαίωσε την αποχώρηση της Virginie Viard. Η πρώην Creative Director και πρώην δεξί χέρι του Karl Lagerfeld έφυγε από τη Chanel, αφήνοντας πίσω της 30 ολόκληρα χρόνια αφοσίωσης στον οίκο. “Ο οίκος Chanel Θα ήθελε να ευχαριστήσει τη Virginie.Viard για την αξιοσημείωτη συνεισφορά της στη μόδα του οίκου, τη δημιουργικότητά του αλλά και τη ζωτικότητά του.”

 

 

Ο νέος αντικαταστάτης θα ανακοινωθεί εν καιρώ”

 

Οι φήμες περί νέων “ηγετών” της Chanel είχαν ξεκινήσει πολύ πριν η Viard αποχωρήσει.επίσημα από τον οίκου. Τότε, το πρώτο όνομα που φημολογούνταν ότι θα αναλάβει τα καλλιτεχνικά ηνία του οίκου ήταν εκείνο του Hedi Slimane -Creative Director της Celine. Άλλοι υποστήριζαν ότι ο Pierpaolo Piccioli θα ήταν εκείνος που θα διαδεχόταν τον Lagerfeld –δεδομένης της αιφνίδιας.αποχώρησής του από τον Valentino– ενώ άλλοι πίστευαν ακράδαντα ότι τα επικρατέστερα ονόματα για τη θέση ήταν.εκείνα της.Sarah Burton Alexander McQueen- και του Jeremy Scott Moschino.

 

Με τις φήμες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, η μόνο σίγουρη πληροφορία ήταν.ότι η Chanel είχε αναθέσει τη διαδικασία εύρεσης του πολυαναμενόμενου διαδόχου στην ελβετική εταιρεία αναζήτησης στελεχών, Egon.Zehnder, γεγονός που επιβεβαιώνει την επιτακτική ανάγκη του γαλλικού οίκου να βρει τον επόμενο “Kaizer”.

 

Θα είναι ο Simon Porte Jacquemus ο νέος Kaizer της Chanel;

 

Και ενώ οι φήμες έχουν καταλαγιάσει, ένα νέο όνομα ήρθε να προστεθεί ανάμεσα στους υποψηφίους. Ο Simon Porte Jacquemus πέρασε από συνεντεύξεις για τον ρόλο του Creative Director, παρουσιάζοντας τα δημιουργικά του.σχέδια για τον οίκο στους επικεφαλής της Chanel. Αυτήν τη στιγμή, ο Jacquemus είναι ένα από τα πιο hot ονόματα στον χώρο της μόδας και, μάλλον, ο πιο περιζήτητος Creative Director,.αφού βρισκόταν ανάμεσα και στους υποψηφίους για τη δημιουργική ηγεσία της Givenchy. Ωστόσο, η αναζήτηση του.διαδόχου της Chanel δεν σταματά στον Jacquemus, με την πολυπόθητη θέση να κυνηγούν ο Thom Browne, αλλά και ο Pieter Mulier.

 

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada