Home / Cozyhome  / Η Villa Romboli αποκτά ξανά την παλιά της αίγλη

Η Villa Romboli αποκτά ξανά την παλιά της αίγλη

Villa Romboli
Η Delfina Cortese επαναφέρει την παλιά αίγλη της Villa Romboli, με διακριτικότητα και σεβασμό στην ιστορία της βίλας.

 

Μετά από περίπου 100 χρόνια, η Villa Romboli επανέρχεται στην αρχαία της εμφάνιση. Η ιστορική κατοικία Art Nouveau υποβλήθηκε πρόσφατα σε μια ολιστική ανακαίνιση, σε συμφωνία με την Superintendence,.για να διατηρήσει την υψηλή ιστορική της αξία και να διαφυλάξει τα πρωτότυπα δομικά και διακοσμητικά της στοιχεία. Με θέα την Bocca d’Arno, το τουριστικό λιμάνι της Marina di Pisa, η βίλα που φιλοξένησε τον Gabriele D’Annunzio και τη μούσα του Eleonora Duse στεγάζει σήμερα τα γραφεία πωλήσεων και μια καφετέρια.για τους επισκέπτες της Marina Development Corporation, μιας εταιρείας ακινήτων αφιερωμένης στη βιώσιμη ανάπλαση τουριστικών.προορισμών που συνδέονται με τα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου.

 

 

Η ανακαίνιση υποστηρίχθηκε από την Marina Development Corporation,.η αρχιτεκτονική ακολουθήθηκε από το στούντιο Pierattelli Architetture, ενώ το εσωτερικό φέρει την υπογραφή της Delfina Design, ενός boutique.studio με έδρα το Ντουμπάι και επικεφαλής την Ιταλίδα αρχιτέκτονα Delfina Cortese.

 

Βυθισμένη σε ένα εκτεταμένο ιδιωτικό πάρκο, η Villa Romboli αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο, με διπλή εξωτερική θέα, στεγάζονται οι χώροι υποδοχής των πελατών με μία ρεσεψιόν, αίθουσες αναμονής και ένα μπαρ, το οποίο περιλαμβάνει ένα εσωτερικό και ένα εξωτερικό σαλόνι. Γκρεμίζοντας ορισμένους τοίχους μεταξύ των διαφόρων χώρων, δόθηκε η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα μοναδικό περιβάλλον, χωρίς οπτικές διακοπές.

 

Delfina Cortese

Villa Romboli

 

Αντίθετα, στον πρώτο όροφο διατηρήθηκαν οι αρχικοί τοίχοι και η κατανομή της χωροταξικής διάταξης, χρήσιμες για την προσαρμογή μιας αίθουσας συνεδριάσεων, ιδιωτικών και συνεργατικών γραφείων και χώρων εξυπηρέτησης. Η παρέμβαση στον εσωτερικό χώρο προσεγγίστηκε με διακριτικότητα και σεβασμό.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada