Home / Cozyhome  / Η Vibia φωτίζει έναν ιδιαίτερο industrial χώρο

Η Vibia φωτίζει έναν ιδιαίτερο industrial χώρο

Σε έναν μοναδικό industrial χώρο εντός της Arsenal Femenino, η Vibia προσφέρει τον πιο κατάλληλο, cosy φωτισμό για κάθε είδους λειτουργία.

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αλλάζει ριζικά, αναδύονται συνεχώς νέες εργασιακές πρακτικές και τρόποι διαβίωσης, που κάποιες φορές ταυτίζονται. Ακριβώς αυτός συμβαίνει εδώ, με έναν συνδυασμό ενός industrial χώρου συνεργασίας και ενός εστιατορίου, σχεδιασμένου από το Ferruz Studio εντός της Arsenal Femenino.

 

Ο διάσημος σύλλογος διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις μόνο για γυναίκες, εγκαταστάσεις υγείας και αναψυχής στο Sarrià-Sant Gervasi, μια γειτονιά της Βαρκελώνης. Βρίσκεται σε υπόγειο επίπεδο και, επομένως, ο φωτισμός ήταν το “κλειδί” για μια cosy και φωτεινή ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό επιλέχθηκε το σύστημα Plusminus της Vibia.

 

 

Ο υπάρχων χώρος έπρεπε να προσαρμοστεί, ώστε να επιτρέπει τόσο την ατομική όσο και τη συλλογική εργασία, αλλά και τις δραστηριότητες εστίασης. Μια πρόκληση που αντιμετωπίστηκε μέσω της στρατηγικής τοποθέτησης επίπλων και της παροχής τεχνητού φωτισμού.

 

Το Plusminus, σχεδιασμένο από την Diez Office, παρέχει ακριβώς τη σωστή παρουσία και ευελιξία προσαρμογής σε οποιαδήποτε επιθυμητή διάταξη. Το πρωτοποριακό σύστημα βασίζεται σε υφασμάτινες ζώνες με ενσωματωμένη ηλεκτρική αγωγιμότητα, υποστηρίζοντας μια σειρά από ημισφαιρικούς προβολείς και προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες.

 

 

Τα αιωρούμενα φωτιστικά είτε κρεμιούνται απευθείας από τις υφασμάτινες ζώνες από το ταβάνι πάνω από τα τραπέζια ή γύρω από μια ράγα, τοποθετημένα πάνω από τους καναπέδες. Η υφασμάτινη ζώνη γίνεται πρωταγωνιστής στο μινιμαλιστικό αυτό σχέδιο, σε μια τεντωμένη ή πιο χαλαρή μορφή. Μια ανεξάρτητη βιβλιοθήκη βοηθά στην οργάνωση του ενιαίου καθιστικού σε επιμέρους τμήματα.

 

 

Το καθαρόαιμο industrial στυλ ορίζεται από ακατέργαστα εσωτερικά φινιρίσματα. Οι δομικές κολώνες από σκυρόδεμα απογυμνώνονται και εκτίθενται, ενώ οι τοίχοι είναι επενδεδυμένοι με πάνελ σκυροδέματος. Τα χρυσά κεχριμπαρένια γυαλισμένα πλακάκια δαπέδου αντανακλούν τα μεταλλικά πλακάκια ψευδοροφής. Παρ’ όλα αυτά, τα ταπετσαρισμένα καθίσματα και φωτιστικά σε μια ζεστή παλέτα τερακότας και πορτοκαλί “μαλακώνουν” τη συνολική ατμόσφαιρα. 

 

 

Τα φωτιστικά VIBIA θα τα βρείτε στη Boss Foss inspired lighting.

 

Credits:

Interior design: Ferruz Studio
Photography: David Querol

 

vibia.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath