Home / Cozyhome  / Η Poltrona Frau επανασυστήνει τον καναπέ “Ouverture”

Η Poltrona Frau επανασυστήνει τον καναπέ “Ouverture”

Ο iconic καναπές, που σχεδιάστηκε από τον Pierluigi Cerri το 1982, κυκλοφορεί σε μία νέα, πιο φρέσκια έκδοση από την Poltrona Frau.

Η Poltrona Frau φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον θρυλικό καναπέ “Ouverture”, ο οποίος σχεδιάστηκε από τον Pierluigi Cerri πριν από 40 χρόνια.

Ο συγκεκριμένος καναπές χαρακτηρίζεται από την αντίθεση μεταξύ του στυλ του,.εμπνευσμένου από τη βιομηχανική αρχιτεκτονική και των απαλών μαξιλαριών του, από δέρμα Pelle Frau® ή από ύφασμα.

 

Ένας μοντέρνος καναπές με μοντέρνο σχεδιασμό, που ξεχωρίζει για την ευελιξία του και είναι εξίσου κατάλληλος για οικιακά σαλόνια,.αίθουσες αναμονής, γραφεία, αίθουσες meeting και χώρους φιλοξενίας.

 

Η νέα έκδοση του Ouverture, ενώ σέβεται την εξαιρετική ευελιξία και το βιομηχανικό στυλ του αρχικού σχεδιασμού,. αναδεικνύει πλήρως το Leathership® της Poltrona Frau, την ικανότητα εργασίας με διάφορα υλικά,.συνδυάζοντας  την αδιαμφισβήτητη δεξιοτεχνία και τις τεχνολογίες αιχμής. Με την μπρουταλιστική δομή του, ο καναπές “Overture” αναδεικνύει το σύστημα πεποιθήσεων που τον συνέλαβε, ως διαμαρτυρία ενάντια στον αστικό κομφορμισμό.

 

 

Ο σχεδιασμός του

Το ατσάλινο πλαίσιό του είναι ευάερο και λεπτό. Η δοκός σε σχήμα Τ διαχωρίζεται από τις εγκάρσιες ράβδους, που στηρίζουν το κάθισμα με τέτοιον τρόπο,.ώστε το παραγεμισμένο τμήμα του καναπέ να φαίνεται ότι επιπλέει στον αέρα. Επιπλέον, η φέρουσα δοκός χωρίς αρμούς, συνδέεται. με όψεις αλουμινίου σε ένα περίπλοκο παιχνίδι στις συνδέσεις, που είναι ευδιάκριτες από το πλάι. Τέλος, η υψηλής τεχνολογίας αισθητική των μεταλλικών μερών, όλα φινιρισμένα με μαύρο ματ εποξειδικό χρώμα σε σκόνη, έρχεται σε αντίθεση με τη ζεστασιά και την απαλότητα των μαξιλαριών.

 

 

 

Φαινομενικά απλά στη μορφή, τα μαξιλάρια κρύβουν πληθώρα λεπτομερειών: από τα κουμπιά της πλάτης, μια επαναλαμβανόμενη λεπτομέρεια του σχεδιασμού της δεκαετίας του 1980. και την παραδοσιακή ταπετσαρία, μέχρι την ελαφριά κωνικότητα της ένωσης μεταξύ των μαξιλαριών του καθίσματος.και της πλάτης. Τα μαξιλάρια, με αφαιρούμενα καλύμματα είτε από δέρμα είτε από ύφασμα, είναι γεμάτα με πούπουλο χήνας και βάτα από πολυεστέρα με ένθετο αφρού πολυουρεθάνης,.που εξασφαλίζει την απουσία παραμόρφωσης και, ταυτόχρονα, την απόλυτη άνεση.

 

 

www.poltronafrau.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath