Home / Fashion  / Η Le City Bag επιστρέφει στα χέρια της Kate Moss

Η Le City Bag επιστρέφει στα χέρια της Kate Moss

City Bag
Μία από τις πιο iconic τσάντες επανασυστήνεται από την Balenciaga. Στη νέα καμπάνια του οίκου, η Le City Bag επιστρέφει στα χέρια της Kate Moss!

 

Η -πλέον- πιο iconic τσάντα της Balenciaga, που είχε είχε συστηθεί αρχικά ως Motorcycle City Bag, έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο της μόδας το 2001, κατά τη διάρκεια της θητείας του τότε creative director της Balenciaga, Nicolas Ghesquière. Όταν ο Ghesquière παρουσίασε το σχέδιο στο runway, είχε αποκτήσει αμφιλεγόμενες κριτικές, αφού ο οίκος φοβόταν για την απήχηση που θα είχε η τσάντα στο ευρύτερο κοινό, λόγω του σκληρού υλικού της. Και, λογικό, αφού οι τότε “it” bags άκουγαν στο όνομα Speedy -της Louis Vuitton- και Baguette -της Fendi.

 

City Bag

 

Μετά την παρουσίαση της Le City Bag το 2001, η Balenciaga δημιούργησε συνολικά μόνο 25 τσάντες. Ωστόσο, μία κατάφερε να φτάσει στα χέρια ενός από τα πιο iconic super models της εποχής. Η Kate Moss αγάπησε τη Le City Βag και μαζί με εκείνη την αγάπησε και το κοινό. Σήμερα, η Le City Βag είναι μία από τις πιο διάσημες high-end τσάντες στον κόσμο, με τις vintage.εκδόσεις της να βρίσκονται στη λίστα με τις δέκα πιο περιζήτητες τσάντες σε resale. Πίσω στο 2021, η μανία για τη Le City Bag αναζωπυρώθηκε, με την Balenciaga να εκμεταλλεύεται να hype,.συστήνοντας το σχέδιο Le Gagole- μία νέα, mini εκδοχή της iconic τσάντας.

 

 

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η Balenciaga επαναλανσάρει και επίσημα τη Le City Bag,.παρουσιάζοντας την επιστροφή της με μία καμπάνια με κεντρικό πρόσωπο την Kate Moss. Το supermodel των 90s πόζαρε μπροστά από τον φακό του Mario Sorrenti, αναζωπυρώνοντας το hype για μία από τις πιο εμβληματικές τσάντες του οίκου. Η καμπάνια συμπληρώνεται από τις φωτογραφίες των Yang Chaoyue και Mona Tougaard. 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada