Home / Cozyhome  / Cozy Meets  / Η Hella Jongerius δίνει ψυχή στα αντικείμενα!

Η Hella Jongerius δίνει ψυχή στα αντικείμενα!

Το έργο της Hella Jongerius συνδυάζει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τις νεότερες τεχνολογίες με παλιές τεχνικές χειροτεχνίας.

Η designer Hella Jongerius στοχεύει στη δημιουργία προϊόντων με ατομικό χαρακτήρα, εντάσσοντας βιοτεχνικά στοιχεία στη βιομηχανική παραγωγική διαδικασία. Βλέπει τη δουλειά της ως μέρος μιας ατέρμονης διαδικασίας, αφού τα σχέδιά της ενώ επικοινωνούν τόσο με το παρελθόν όσο και με το μέλλον.

 

Δίνει βαρύτητα στο ημιτελές, το προσωρινό, το  εν δυνάμει αντικέιμενο, αποκαλύπτοντας τις δυνατότητες των υλικών και των τεχνικών. Μέσω αυτής της μεθόδου εργασίας, η Jongerius  δίνει αξία στη διαδικασία του σχεδιασμού, εμπλέκοντας τον χρήστη στην έρευνά της.

 

 

Το 1993 ίδρυσε το στούντιο Jongeriuslab, μέσα από το οποίο σχεδιάζει και αναλαμβάνει ανεξάρτητα έργα για σημαντικά brands, όπως η εταιρεία υφασμάτων/ ταπετσαρίας Maharam, την εσωτερική διακόσμηση.του Delegates’ Lounge των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, τους εσωτερικούς χώρους καμπίνας για την αεροπορική εταιρεία KLM και την εγκατάσταση “Color Recipe Research”.μετά από πρόσκληση του επιμελητή Hans Ulrich Obrist για το MAK (Βιέννη).

 

 

Από το 2012, η σχεδιάστρια έχει αναλάβει τον ρόλο της Art Director για την εταιρεία χαλιών Danskina.και από το 2007 είναι Art Director χρωμάτων και υλικών για τη Vitra. Στα έργα της  είναι και η δημοσίευση του μανιφέστο “Beyond the New” και η εγκατάσταση.“A search behind appearances”. για τα πολυκαταστήματα “La Rinascente”.

 

 

Colour Machine, Installation at CasaVitra, 2016

 

Πολλά από τα προϊόντα της Jongerius βρίσκονται σε μόνιμες συλλογές γνωστών μουσείων, όπως το MoMA στη Νέα Υόρκη και το Μουσείο Victoria and Albert στο Λονδίνο,.αλλά  και το Μουσείο Boijmans van Beuningen στο Ρότερνταμ. Η ίδια  ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.

 

jongeriuslab.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath