Home / Cozyhome  / Η GUBI παρουσιάζει το νέο έργο των GamFratesi

Η GUBI παρουσιάζει το νέο έργο των GamFratesi

Η GUBI
Η GUBI παρουσιάζει το νέο έργο των GamFratesi, έναν σύγχρονο φόρο τιμής στις κομψές γεωμετρίες.

 

Το GamFratesi Studio δημιουργεί ένα σύγχρονο και κομψό έργο για την GUBI. Οι σχεδιαστές Enrico Fratesi και Stine Gam παρουσιάζουν ένα μοναδικό τραπέζι, το οποίο λειτουργεί ως ένας σύγχρονος φόρος τιμής στις κομψές γεωμετρίες του Art Deco, καθώς και στη σημασία της ποιότητας των υλικών κατασκευής. Τόσο εντυπωσιακή όσο και μοναδική, η IOI collection αντλεί το όνομά της από τη δομή των ποδιών του τραπεζιού, καθένα από τα οποία σχηματίζεται από διπλούς μεταλλικούς σωλήνες, οι οποίοι συνδέονται με μία σφαίρα από ορείχαλκο. Η GUBI

 

 

Διατηρώντας αυτή τη λεπτή βάση, η νέα έκδοση της GUBI εισάγει ένα νέο υλικό και χρώμα στην κυκλική επιφάνεια του IOI.

 

Οι πλευρές του νέου σχεδίου είναι ακόμα πιο στρογγυλεμένες, προκειμένου να δημιουργήσουν μια άκρη σε σχήμα U,.η οποία να “καμπυλώνει” ομοιόμορφα τόσο πάνω, όσο και στο κάτω μέρος. Αυτή η απαλή, οργανική μορφή αναδεικνύει τις αναφορές του σχεδιασμού στο Art Deco,.αντικατοπτρίζοντας την καμπύλη του ορείχαλκου και συμπληρώνοντας τις γραμμές των κωνικών ποδιών του τραπεζιού.

 

 

Οι νέες εκδόσεις των IOI τραπεζιών διαθέτουν επιτραπέζιες επιφάνειες από τραβερτίνη – μια ποικιλία ασβεστόλιθου που το GamFratesi.Studio έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλες πρόσφατες συλλογές του, όπως η Epic και η Doric. Η χρήση της τραβερτίνης, η οποία προέρχεται από την Ιταλία,.προσδίδει στιβαρότητα στο τραπέζι, η οποία αντισταθμίζεται από τις απαλές καμπύλες των άκρων. Η επιλογή της τραβερτίνης έναντι του μαρμάρου-που είχε χρησιμοποιηθεί για την προηγούμενη έκδοση των τραπεζιών-.δημιουργεί την αίσθηση ενός “ζωντανού” και “ζεστού” υλικού, όπως ακριβώς συμβαίνει και με το ξύλο.

 

 

Το GamFratesi Studio ιδρύθηκε το 2006 από τη Δανή αρχιτέκτονα Stine Gam και τον Ιταλό αρχιτέκτονα Enrico Fratesi. Η επωνυμία ανήκει στην τελευταία γενιά των σχεδιαστών επίπλων, αντιπροσωπεύοντας μία νέα ερμηνεία συνάντησης.ανάμεσα στις επιρροές της δανικής αισθητικής και των διεθνών παραδόσεων του σχεδιασμού. Τα έργα των GamFratesi ισορροπούν ανάμεσα στο παραδοσιακό και στο ιδιαίτερο, ενώ ακολουθούν μία πειραματική προσέγγιση επιλεγμένων υλικών και τεχνικών.

 

 

www.gubi.com

www.gamfratesi.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada