Home / Cozyhome  / Η Abimis μεταμορφώνει ένα ιστορικό αρχοντικό του 19ου αιώνα

Η Abimis μεταμορφώνει ένα ιστορικό αρχοντικό του 19ου αιώνα

Abimis
Ο σύγχρονος εξοπλισμός της Abimis μεταμορφώνει την κουζίνα του προσφάτως ανακαινισμένου αρχοντικού, που βρίσκεται λίγο έξω από τις Βερσαλλίες. 

 

Το δάσος του Rambouillet, που βρίσκεται λίγο έξω από τις Βερσαλλίες, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο προστατευόμενο δάσος της Γαλλίας. Σε αυτήν την καταπράσινη και ιστορικής σημασίας περιοχή είναι τοποθετημένο ένα αρχαίο αρχοντικό, χρονολογημένο τον 19ο αιώνα. Σήμερα, ήρθε η στιγμή της ανανέωσης του αρχοντικού. Η ανακαίνισή του είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός καταφυγίου μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς ζωής της πόλης, διατηρώντας παράλληλα τα ιστορικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του.

 

 

Η Abimis κλήθηκε να εξοπλίσει τον χώρο της κουζίνας, ο οποίος λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος για τα δωμάτια του αρχοντικού. 


Ο χώρος της κουζίνας είναι ο κόμβος γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η κατανομή.όλων των δωματίων και αναπαράγει σε διαφορετική κλίμακα το χαρακτηριστικό γνώρισμα ολόκληρης της κατοικίας. Ένα μπλοκ κουζίνας με ανοξείδωτη επιφάνεια και πόρτες κατασκευασμένες από ξύλο τριανταφυλλιάς αντικρίζουν μια μεγάλη επιφάνεια με ενσωματωμένο
snack bar από τη σχεδιαστική σειρά Ego της Abimis, το οποίο έρχεται σε γυαλιστερό  λευκό χρώμα και με λαβές από ανοξείδωτο χάλυβα.

 

 

Ο καθαρός και κομψός σχεδιασμός της κουζίνας εξυπηρετεί την ανάγκη για δημιουργία ενός χώρου που συνδυάζει από τη μία πλευρά την προετοιμασία και το μαγείρεμα και από την άλλη έναν μικρό, ζεστό χώρο για το πρωινό και τα γρήγορα γεύματα. Απέναντι από το ενσωματωμένο snack bar, το οποίο είναι περιτριγυρισμένο με ψηλά σκαμπό, η σειρά Ego ολοκληρώνεται με μονάδες.αποθήκευσης και συρτάρια μεγάλης χωρητικότητας, τα οποία προσφέρουν άνετη αποθήκευση και οργάνωση πιατικών και γυάλινων σκευών. Η κουζίνα είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα.AISI 304, το ιδανικό υλικό για επαφή με τρόφιμα, ανθεκτικό στη διάβρωση, τη φθορά και τις υψηλές θερμοκρασίες.

 

Από την άλλη πλευρά, το ισόγειο του ιστορικού αρχοντικού διαθέτει έναν ευρύχωρο ενιαίο χώρο με παράθυρα,.ο οποίος οδηγεί σε μία minimal τραπεζαρία με ξύλινα έπιπλα, με θέα στην ιδιωτική αυλή. O επάνω όροφος φιλοξενεί τα υπόλοιπα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων μίας gallery, η οποία είναι ορατή και από το καθιστικό.

 

 

 

abimis.com

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada