Home / Cozyhome  / Η “τέχνη” του ύπνου από τoν Kenneth Cobonpue

Η “τέχνη” του ύπνου από τoν Kenneth Cobonpue

Η δημιουργικότητα του Kenneth Cobonpue μετατοπίζεται στο πιο οικείο δωμάτιο του σπίτι, το υπνοδωμάτιο.

Ο εκλεπτυσμένος σχεδιασμός, οι μοναδικές λεπτομέρειες και η μέγιστη άνεση είναι ο πυρήνας της πρότασης κρεβατιού του Φιλιππινέζoυ σχεδιαστή Kenneth Cobonpue, που εισάγει διαφορετικά στυλ για να επιπλώσει τον χώρο του ύπνου με μοναδικό τρόπο, ανάλογα με τις ανάγκες κάποιου.

 

Επανερμηνεύει διάφορες ανάγκες και τρόπους σκέψεις και μας τους επιστρέφει μέσω ενός παιχνιδιάρικο ύφους, με αναφορές στην απόλαυση της “αδράνειας”, την ιταλική τέχνη του “Dolce far niente”, στην εμπςιρία του ταξιδιού, αλλά και την αρμονία του Γιν & Γιανγκ.

 

Dolce bed

“Il Dolce Far Niente” σημαίνει στα ιταλικά “η γλυκύτητα του να μην κάνεις τίποτα”. Το ίδιο συναίσθημα που νιώθεις όταν μπαίνεις μέσα στο κρεβάτι Dolce, που θυμίζει κουκούλι. Καλυφθείτε με στρώσεις από τα πιο απαλά υφάσματα και κουκουλωθείτε στο υψηλής ποιότητας βαμβάκι του. Κάθε σωλήνας υφαίνεται  σε έναν μεταλλικό σκελετό και καταλήγει σε σχήμα σύννεφου, ενώ έχει σχεδιαστεί για να σας χαρίσει την απόλυτη άνεση στον δικό σας ιδιωτικό χώρο, για τα πιο γλυκά όνειρα.

 

 

Bed Voyage

Νιώστε ότι αρμενίζετε στο νερό πάνω σε μια βάρκα από καλάμια και ταλαντεύστε στα όνειρα με την άμπωτη του ρεύματος. Σιγά-σιγά…. Κοιτάξτε το μεγάλο, φωτεινό φεγγάρι ψηλά, καθώς σχηματίζει σκιές ανάμεσα στις οπές των σχοινιών της βάρκας. Η συλλογή κρεβατιών “Voyage” έχει σχήμα παραδοσιακού ψαροκάϊκου, με βάση ένα ατσάλινο πλαίσιο, λυγισμένο με ακρίβεια, επικαλυμμένο με νήματα από σχοινιά, δημιουργώντας ένα σχέδιο ρευστών κινήσεων. Ταξιδέψτε σε έναν κόσμο ονείρων…

 

 

Bed Yin & Yang

Όλα τα πράγματα γύρω μας, απτά και άυλα, υπάρχουν ως άρρηκτα αλλά και αντίθετα. Γιν και Γιανγκ, μια συγχώνευση ίσων αντιθέτων που έλκουν και συμπληρώνουν το ένα το άλλο: σκοτεινό – φως, μαύρο – άσπρο, νύχτα-μέρα. Η συγκεκριμένη Kenneth Cobonpue συλλογή, εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε από αυτή η φιλοσοφία. Εναλλασσόμενες πλέξεις από λωρίδες, τυλιγμένες σε ένα άκαμπτο και τέλεια λυγισμένο ατσάλινο πλαίσιο,  που συνδυάζει συμπαγή μορφή με διαφανή όγκο.

 

 

Εσείς ποιο θα διαλέγατε;

 

kennethcobonpue.com

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath