Home / Good Life  / Η Κρακοβία είναι στη bucket list σου;

Η Κρακοβία είναι στη bucket list σου;

Αν απάντησες ναι τότε σε αυτό το άρθρο θα συλλέξεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για την Κρακοβία! Αν, όμως, απάντησες όχι θα σε πείσουμε να την εντάξεις στη λίστα σου άμεσα!

 

Μία από τις μεγαλύτερες ταξιδιωτικές τάσεις για φέτος αποτελούν τα εναλλακτικά ταξίδια. Προορισμοί που δεν είναι τόσο δημοφιλείς, αλλά είναι το ίδιο must. Πόλεις γεμάτες πολιτισμό, ζωντάνια, διασκέδαση και αξιοθέατα μας περιμένουν να τις ανακαλύψουμε, ακόμα και αν δεν είναι η πρώτη επιλογή. Μία από αυτές η Κρακοβία, μία πόλη που θα σε συνεπάρει με τους ρυθμούς της και που θα σε κάνει να ανταμειφθείς στο μέγιστο με όλα όσα έχει να σου προσφέρει!

 

 

Fun fact! Στη συγκεκριμένη πόλη θα συναντήσεις ελάχιστα αυτοκίνητα, καθώς είναι πεζοδοποιημένη και συνεπώς πολύ πιο ευχάριστη για να την ανακαλύψεις. Η Παλιά πόλη στην καρδιά της περιοχής, με το παραμυθένιο σκηνικό, σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και νιώθεις ότι είσαι σε κάποια ταινία εποχής. Η παλιά αγορά με τις υπόγειες μεσαιωνικές στοές μοιάζει με μουσείο. Στην κεντρική πλατεία βρίσκεται και η πιο σημαντική εκκλησία της πόλης, αυτή της Αγίας Μαρίας.

 

 

Συνεχίζοντας την εξερεύνηση, σε μικρή απόσταση, φτάνεις στο κάστρο της Βαβέλ, στο οποίο θα απολαύσεις τη θέα της Κρακοβίας και θα ανακαλύψεις σημαντικά εκθέματα στο μουσείο του. Στην περιοχή Jewish District θα γευτείς φανταστικό φαγητό, θα περιπλανηθείς σε μαγικά σοκάκια, θα ζήσεις τη διασκέδαση της πόλης και θα ανακαλύψεις vintage θησαυρούς.

 

Σημαντικό μέρος του ταξιδιού σου στην Κρακοβία είναι η περιοχή του Auschwitz. Όσο και αν έχεις προετοιμαστεί, το συναίσθημα που θα βιώσεις σε αυτήν την ιστορική τοποθεσία ξεπερνά όσα γνωρίζεις. Μία έντονη εμπειρία που αξίζει να ζήσεις! Η Κρακοβία είναι ένας φανταστικός προορισμός που θα σου χαρίζει υπέροχες ταξιδιωτικές στιγμές!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.