Home / Good Life  / Art & Culture  / Ζήσε το παραμύθι στην Κοπεγχάγη!

Ζήσε το παραμύθι στην Κοπεγχάγη!

Οι πρώτες αργίες του φθινοπώρου είναι γεγονός και αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για ένα ταξίδι. Η Κοπεγχάγη είναι μια από τις καλύτερες επιλογές.

 

Ένας αδιαμφισβήτητα παραμυθένιος προορισμός η Κοπεγχάγη. Η πρωτεύουσα της Δανίας αποτελείται από πανέμορφες γωνίες, γευστικές απολαύσεις, καινοτόμο design και vibes που σε παραπέμπουν σε κάποιο βασιλικό παραμύθι. Αν καταφέρεις να την επισκεφτείς ξεκίνα την εξερεύνηση της από το κέντρο της, γνωστό και ως Indre By, όπου χτυπάει ο παλμός της πόλης. Πολιτισμός, μαγαζιά, όμορφα κτήρια και πλούσια ιστορία.

 

 

Εκεί φιλοξενείται και το μεγαλύτερο δίκτυο πεζοδρόμων στην Ευρώπη, το Stroget. Περπατώντας θα βρεις το επιβλητικό κτήριο της όπερας και ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια, το Noma που ψηφίστηκε για ακόμα μια χρονιά το καλύτερο του κόσμου. Ο “ουρανίσκος” σου θα βιώσει υπέροχες γευστικές εμπειρίες. Δοκίμασε τα σάντουιτς smorrebrod, δανέζικα αρτοσκευάσματα και το hot dog Lagkagehuset.

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις την ιστορία της πόλης είναι μέσα από το Εθνικό Μουσείο, που θα σε γοητεύσει και για το design του. Στο Nyhavn, με τα γραφικά και πολύχρωμα σπιτάκια, signature εικόνα της πόλης θα κάνεις μία από τις ωραιότερες βόλτες της ζωής σου. Το νησί των κάστρων, για να ζήσετε το δικό σας παραμύθι και το λιμάνι, με το φημισμένο άγαλμα της Γοργόνας, δεν πρέπει να λείπουν από το ταξίδι σας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.