Home / Beauty  / Εσείς λιμάρετε τα νύχια σας σωστά;

Εσείς λιμάρετε τα νύχια σας σωστά;

Όλοι έχουμε λιμάρει μόνοι μας κάποια στιγμή τα νύχια μας. Το κάνουμε, όμως, σωστά και χρησιμοποιούμε τη σωστή λίμα;

 

Ακόμα και αν είμαστε τακτικές πελάτισσες στην αισθητικό μας για τα νύχια εννοείται έχουν υπάρξει φορές που θέλαμε να τα περιποιηθούμε οι ίδιες. Τα λιμάρουμε, όμως, με τον τρόπο που πρέπει ώστε να μην τα τραυματίσουμε; Ακολουθώντας ορισμένα βήματα είναι εφικτό να τα καταφέρουμε και να μην προκαλέσουμε ζημιά. Βήμα πρώτο! Αφαιρούμε τυχόν βερνίκι που υπάρχει στα νύχια μας. Προσέχουμε να μη μουλιάσουμε τα δάχτυλά μας από την αρχή. Αυτό είναι ένα βήμα που θα γίνει μετά το λιμάρισμα.

 τα νύχια

Στη συνέχεια με το ειδικό puffer τα τρίβετε με απαλές κινήσεις. Και τώρα φτάσαμε στο λιμάρισμα! Φυσικά υπάρχει μία στρατηγική που μπορείτε να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε το τέλειο σχήμα. Ξεκινήστε από τη γωνία και σύρετε τη λίμα προς τη μέση. Διατηρείστε την προς μία μόνο κατεύθυνση, αντί να τη μετακινείτε εμπρός και πίσω. Αφού φτάσετε στο μήκος που επιθυμείτε τότε ξεκινάτε από την άλλη πλευρά.

Να έχετε στο νου σας ότι και η σωστή λίμα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Όλα έχουν να κάνουν με το grit, το λεγόμενο τρίξιμο. Αν τα νύχια σας είναι πιο λεπτά θέλετε ένα grit πάνω από 180, ένα με μεγάλο αριθμό δηλαδή. Αν έχετε πιο χοντρά και σκληρά απαιτείται ένα με χαμηλότερο τρίξιμο, μία πιο χοντρή λίμα. Αφού τελειώσετε το λιμάρισμα φροντίστε να εφαρμόσετε θεραπευτικά λαδάκια νυχιών!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.