Home / Cozyhome  / Εντυπωσιακή η παρουσία της Artemide στη Euroluce!

Εντυπωσιακή η παρουσία της Artemide στη Euroluce!

Άκρως εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Artemide στη φετινή Euroluce, στην οποία παρουσίασε νέες συλλογές, που συνδυάζουν καινοτομία και γνώση.

 

Η Artemide μέσα από την εντυπωσιακή παρουσία της στη Euroluce κατάφερε να αναδείξει προϊόντα, που είναι αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας και τεχνολογικής καινοτομίας.

 

Το αγαπημένο brand φωτισμού πάντα αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου, μέσω της έρευνας και του διαλόγου με όσους σχεδιάζουν τους χώρους της σημερινής και μελλοντικής ζωής. Οι νέες συλλογές συνδυάζουν την καινοτομία και τη γνώση, αφού πρόκειται για ευέλικτες και ολοκληρωμένες προτάσεις, ικανές να φέρουν καλό φως σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, προσωπικούς ή κοινόχρηστους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

 

 

Οι πρωταγωνιστές της έκθεσης

Ιδιαίτερα στη Euroluce, οι κύριοι πρωταγωνιστές ήταν τα επαγγελματικά συστήματα που συμπληρώνουν όλο και περισσότερο την γκάμα των προτάσεων της Artemide με ευελιξία, τεχνολογίες αιχμής, απόλυτη προσαρμογή και ελευθερία εφαρμογής στον χώρο και τον χρόνο.

 

Πρόκειται για συστήματα που φέρνουν φως σε κάθε χώρο με καθορισμένες παραμέτρους για τέλεια αντίληψη του φωτός και μεγάλη προσοχή στη δέσμευση ενέργειας, η οποία μειώνεται όλο και περισσότερο χάρη στις συνεχώς εξελισσόμενες οπτικό-ηλεκτρονικές λύσεις, που εγγυώνται πολύ υψηλές αποδόσεις.

 

Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά μοντέλα των συλλογών της Artemide:

 

ALE.01

Σχεδιασμένο από τους Hassell για την Artemide Ιταλίας, το ALE.01 είναι ένα κρεμαστό φωτιστικό που προσφέρει πολλαπλές ρυθμιζόμενες επιλογές. Ακολουθεί τις διαφορετικές απαιτήσεις φωτισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας, δίνοντας αξία στην αντίληψη και την ευημερία του ατόμου, αλλά και προσοχή στη συνειδητή και υπεύθυνη χρήση της ενέργειας.

 

 

Το ALE.01 αποτελεί παράδειγμα αειφορίας σε όλον τον κύκλο ζωής του: συνδυάζει μια προσεκτική και ελεύθερη διαχείριση του φωτισμού κατά τη χρήση, με καινοτόμα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά. Συνδυάζει δύο διαφορετικές εκπομπές φωτός, διαχειρίσιμες χωριστά, με έναν έμμεσο διαχυτή. Οι ενότητες που προορίζονται για την άμεση εκπομπή αποτελούνται από μια σειρά LΕD υψηλής αποδοτικότητας, που ελέγχονται από την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας οπτική τεχνολογία Refractive.

 

 

Ο φακός απορροφά το 100% της ροής και την ελέγχει, ενώ η γεωμετρία του ίδιου του σώματος προστατεύει την όραση των πηγών σε ορισμένες γωνίες, για έναν ομοιόμορφο φωτισμό χωρίς θάμβωση, ιδανικό για το γραφείο. Ο φωτισμός μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε χώρου και εργασίας, ανάλογα με τις δραστηριότητες και σε αρμονία με το φυσικό φως για θετικό ενεργειακό ισοζύγιο.

 

Dreispitz

Σχεδιασμένο από τους Herzog & de Meuron για την Αrtemide Iταλίας, το φωτιστικό αυτό διαθέτει δύο διαφορετικούς τύπους εκπομπής φωτός, ενώ προσαρμόζεται στις τρεις διαστάσεις του χώρου, είτε αυτόνομα, είτε δημιουργώντας συστήματα φωτισμού.

 

 

Το Dreispitz είναι μια λειτουργική λύση, που είναι ταυτόχρονα ποιητική, χάρη στην απλότητα της γεωμετρίας του και την ελευθερία να δημιουργεί γραφικές συνθέσεις, που συνδυάζουν οριζόντια και κάθετα στοιχεία. Αντιπροσωπεύει τη βιομηχανική νοημοσύνη που μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλές διαφορετικές εφαρμογές. Ευέλικτο και ολοκληρωμένο, μπορεί να είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο για περιβάλλοντα γραφείου, μια λειτουργική λύση για τον κόσμο της φιλοξενίας, μια χαρακτηριστική πρόταση για κοινόχρηστους χώρους, ένα μοναδικό κομμάτι ποιητικό και διαχρονικό, με την ικανότητα να συνδυάζεται άψογα με οποιοδήποτε σκηνικό.

 

 

Είναι βιώσιμο χάρη στην έξυπνη βιομηχανική του βελτιστοποίηση και τη χρήση μερικώς ανακυκλώσιμων και εύκολα αποσυναρμολογούμενων υλικών. Η χρήση του οδηγεί σε καλό ενεργειακό ισοζύγιο, λόγω της υψηλής απόδοσης και της δυναμικής διαχείρισης των εκπομπών.

 

Helgoland

Σχεδιασμένο από την Carlotta de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας, το Helgoland είναι μια αποτελεσματική και απόλυτα ελεγχόμενη πηγή φωτισμού, που εφαρμόζεται σε μια σταδιακή, συμπαγή και βελτιστοποιημένη γεωμετρία, ικανή να ρίχνει καλό φως σε κάθε χώρο. Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία των διαθλαστικών οπτικών είναι μικροσκοπική και έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με ένα εξαγωνικό πλέγμα, που μεγιστοποιεί την πυκνότητα της εκπεμπόμενης φωτεινής ροής.

 

 

Η εξαγωνική γεωμετρία καθιστά δυνατή την τοποθέτηση των στοιχείων το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να σπαταλάται χώρος, σύμφωνα με το σχήμα μιας κυρήθρας. Αυτό το μοντέλο είναι εμπνευσμένο από τη φύση, από τη νοημοσύνη των μελισσών. Ο γεωμετρικός σχεδιασμός του επιτρέπει την ελεύθερη, γραμμική ή ακτινωτή ανάπτυξη. Η κατανομή ισχύος των LED βοηθά στην εξασφάλιση καλής απορρόφησης, μειώνοντας το συνολικό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, οι διάφορες οπτικές κυψέλες συνεργάζονται για την επίτευξη υψηλής φωτεινής ροής, η οποία εκφράζεται με απόλυτα ομοιόμορφη εκπομπή φωτός. 

 

 

Το Helgoland είναι βιώσιμο λόγω της απλότητας των υλικών, του συνολικού αποτυπώματος,.του βάρους, των βελτιστοποιημένων εξαρτημάτων, της υπεύθυνης χρήσης της ενέργειας χάρη στην απόδοση έως 150lm/W.

 

 

 Se|eS

Σχεδιασμένο από την Carolina Gismondi de Bevilacqua για την Artemide Ιταλίας,.το Se|eS είναι ένας δίσκος με καθρέφτη και στις δύο πλευρές του, ο οποίος, με ένα συνεχές φως που βρίσκεται πίσω στο πλάι, φωτίζει το περιβάλλον χωρίς να εισβάλλει σε αυτό.

 

Το Se|eS είναι μια τέλεια λύση για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς αντικατοπτρίζει την αρχιτεκτονική,.δημιουργώντας νέες προοπτικές και αλληλεπιδρά με τον δυναμισμό του περιβάλλοντος. Μπορεί να προσανατολιστεί στον κατακόρυφο άξονα, δημιουργώντας πολλαπλά σύνολα. Τα δύο ύψη από το έδαφος και η αναρτημένη εκδοχή επιτρέπουν την καταγραφή διαφορετικών σημείων θέασης και αντανακλάσεων,.για να αλλάξουν την αντίληψη του χώρου, δημιουργώντας σκηνογραφικό τοπίο.

 

 

Veil Family

Είναι σχεδιασμένο από τους BIG-Bjarke Ingels Group για την Artemide Ιταλίας. Η ιδέα των BIG μεταφέρεται για άλλη μια φορά σε ένα προϊόν που μοιάζει απλό,.αλλά είναι πλούσιο σε τεχνολογική καινοτομία, χάρη στην τεχνογνωσία της Artemide. Το κρεμαστό Veil παρουσιάστηκε το 2022, αποτελώντας την αφετηρία για μια ολόκληρη οικογένεια προτάσεων,.που μοιράζονται την ίδια βασική αισθητική των φωτιστικών βραχιόνων.

 

 

Η ρέουσα, ακριβής καμπύλη των βραχιόνων αποκαλύπτει εξαιρετική τεχνογνωσία σχεδιασμού και κατασκευής:.η διάμετρος των μόλις 25 mm συνδυάζει οπτικά, που ελέγχουν το φως.και το διαχέουν απαλά στο περιβάλλον.

 

Στο γραφείο η κυλινδρική, συμπαγής γεωμετρία της βάσης του Veil Table καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο στην επιφάνεια εργασίας,.αφήνοντάς την καθαρή. Το Veil είναι μια τέλεια λύση για χώρους εργασίας, φιλοξενίας και ιδιωτικούς χώρους χάρη στις μινιμαλιστικές,.γλυπτικές γραμμές του που συνδυάζονται άψογα με κάθε περιβάλλον. Η ίδια σχεδιαστική αρχή διέπει και την έκδοση δαπέδου και της οροφής.

 

 

Zephyr

Σχεδιασμένο από τον Calro Colombo για την Artemide Ιταλίας, το Zephyr είναι ένας μινιμαλιστικός,.κομψός πολυέλαιος με αρθρωτό πλαίσιο,.που επιτρέπει τον σχεδιασμό άπειρων προσαρμοσμένων διατάξεων, οι οποίες ταιριάζουν στις ανάγκες κάθε έργου.

 

 

Το αρθρωτό στοιχείο είναι ένας διπλός κυλινδρικός διαχύτης με κεντρικό σώμα που περικλείει τις πηγές φωτός και,. μέσω δύο δακτυλίων που περιστρέφονται στον ίδιο άξονα, καθορίζει τη θέση των γειτονικών σωμάτων φωτισμού με την τοποθέτηση των δομικών στοιχείων σύνδεσης. Ο διαχύτης είναι διαφανές γυαλί που τοποθετείται με το χέρι σε καλούπι με κυματοειδές σχήμα,.οι κορυφές του οποίου στη συνέχεια ενώνονται, για να δημιουργηθεί μια οριζόντια υφή,.που εναλλάσσει διαφανείς και οπαλίνες λωρίδες διάχυσης. Αυτή η επεξεργασία εμπλουτίζει κομψά τον διαχύτη, αλλά πάνω απ’ όλα δημιουργεί μια διάχυση φωτός,.χωρίς θάμβωση κατά μήκος του κυλινδρικού σώματος.

 

 

Ixa

Σχεδιασμένο από τους Foster + Partners Industrial Design για την Artemide Ιταλίας, εμπνευσμένο από τα δυναμικά γλυπτά του Alexander Calder, το σχέδιο του Ιxa αποτυπώνει την ιδέα της “κομψής ισορροπίας” μέσω της μηχανικής ακριβείας.

 

 

Η Ixa είναι μια πλήρης οικογένεια που αποτελείται από τον συνδυασμό μιας ρυθμιζόμενης σφαιρικής κεφαλής,.ράβδων και αντίβαρων. Aποτελεί μια έξυπνη και κλιμακούμενη έμπνευση που της επιτρέπει να επεκτείνεται με την προσθήκη νέων εκδόσεων. Η κεφαλή του Ixa διαχωρίζεται από τον μηχανισμό και επανασυνδέεται με έναν μαγνήτη που της επιτρέπει να περιστρέφεται ελεύθερα 360°, διαχέοντας το εύχρηστο φως του προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Μια μεγαλύτερη κεφαλή συνδυάζεται με δύο νέες εκδόσεις,.τοίχου και οροφής, οι οποίες ρυθμίζονται,.για να εξισορροπούν το βάρος και να φέρνουν φως στον χώρο,.ώστε να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές ανάγκες φωτισμού.

 

Το Ixa είναι η έκφραση της λειτουργικής, παραγωγικής και βιώσιμης νοημοσύνης μέσω συνειδητών αφαιρετικών. επιλογών και απλουστεύσεων, αποτέλεσμα μιας στέρεης σχεδιαστικής τεχνογνωσίας. Η Artemide και η Foster+Partners μοιράζονται μια βαθιά προσέγγιση στον αειφόρο σχεδιασμό,.που διαπερνά την ανάπτυξη των προϊόντων σε κάθε στάδιο και ξεχωρίζει ως βασικό στοιχείο του έργου.

 

www.artemide.com

 [email protected]

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath