Home / Lifestyle  / Celebrities  / Γιατί όλοι μιλούν για την Carey Mulligan;

Γιατί όλοι μιλούν για την Carey Mulligan;

Η ταλαντούχα Carey Mulligan κατάφερε όλοι να μιλούν για εκείνη μέσα σε λίγο καιρό, μέσα από πολύ διαφορετικούς ρόλους που μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Λένε ότι για κάθε ηθοποιό υπάρχει το κατάλληλο timing και οι κατάλληλοι ρόλοι για να κάνει το μεγάλο “μπάμ”! Φαίνεται ότι αυτή η στιγμή έφτασε για την Carey Mulligan,.η οποία σίγουρα δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενη, αλλά φέτος κατάφερε όλοι να μιλούν για εκείνη και το “πολυμορφικό” της ταλέντο.

 

Πόσα ξέρεις, όμως, για την πρωταγωνίστρια της ταινίας “Μaestro” σε σκηνοθεσία Bradley Cooper,.στον βιογραφικό ρόλο της γυναίκας του Αμερικανού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν, Φελίσια Μοντεαλέγκρε;

 

Ας δούμε μερικές πληροφορίες που, ίσως,.δεν γνώριζες για την ηθοποιό που τον τελευταίο καιρό μονοπωλεί το ενδιαφέρον μας.
 

1. Γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1985 στο Westminster του Λονδίνου από γονείς λέκτορα πανεπιστημίου και στέλεχος σε όμιλο ξενοδοχείων αντίστοιχα. Η ηθοποιός έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό που ονομάζεται Owain Patrick Mulligan. Όταν ήταν η ίδια τριών ετών,.η οικογένειά της μετακόμισε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας,.όπου και πήγε σχολείο μέχρι τα οχτώ της, όταν και επέστρεψαν πίσω στην Αγγλία.

 

2. Αγάπησε από πολύ μικρή την υποκριτική. Όταν ήταν έξι, παρακολούθησε σε πρόβα τον αδελφό της να παίζει σε μια σχολική παραγωγή του “The King and I”. Τότε παρακάλεσε  τους δασκάλους να την αφήσουν να συμμετέχει στο έργο. Τελικά, την άφησαν να μπει στη χορωδία. Ακόμη και μετά την επιστροφή στην Αγγλία, το πάθος της παρέμεινε. Στο Woldingham School,.ήταν η φοιτήτρια επικεφαλής του τμήματος δραματουργίας. Έπαιξε σε θεατρικά έργα και μιούζικαλ, ενώ διοργάνωσε εργαστήρια με νεότερους μαθητές.

 

Carey Mulligan

 

3. Ενάντια στις επιθυμίες των γονιών της, η Mulligan στα 17 της έκανε αίτηση σε τρεις δραματικές σχολές του. Λονδίνου, αντί για τα πανεπιστήμια στα οποία αναμενόταν να κάνει αίτηση,.αλλά δεν προσκλήθηκε να τις παρακολουθήσει. Μετά από μία διάλεξη του σεναριογράφου και παραγωγού Julian Fellowes, τον οποίο η Mulligan θαύμαζε, μίλησε για λίγο μαζί του και του ζήτησε συμβουλές σχετικά με την καριέρα της ως ηθοποιός. Εκείνος την απογοήτευσε και της πρότεινε να “παντρευτεί έναν δικηγόρο”!

 

Παρά τις απογοητευτικές συμβουλές, η ηθοποιός πέισμωσε και του έστειλε ένα γράμμα,.στο οποίο δήλωνε ότι η υποκριτική ήταν ο σκοπός της ζωής της. Ευτυχώς, αρκετές εβδομάδες αργότερα, η σύζυγος του Fellowes, Emma,. ​κάλεσε τη Mulligan σε ένα δείπνο που παρέθεταν εκείνη και ο σύζυγός της για νέους επίδοξους ηθοποιούς, όπου πήρε τον πρώτο της κινηματογραφικό ρόλο!

 

4. Το πρώτο της επαγγελματικό ντεμπούτο έγινε σε θεατρική σκηνή, στο έργο του Kevin Elyot, “Forty Winks” (2004), στο Royal Court Theatre,.στο οποίο είχε τον ρόλο μιας έφηβης ναρκοληπτικής. Την επόμενη χρονιά, έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην κινηματογραφική μεταφορά του 2005 του Τζο Ράιτ του μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, “Pride & Prejudice”,.υποδυόμενη την Kitty Bennet, όπου την πρωτογνωρίσαμε, ενώ  έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη μεταφορά του Baz Luhrmann στο μυθιστόρημα του F. Scott Fitzgerald του 1925 “The Great Gatsby”. Η Mulligan.υποδύθηκε την Daisy Buchanan πλάι στον Leonardo Di Caprio. Έχει παίξει κι άλλους εμβληματικούς λογοτεχνικούς χαρακτήρες,.όπως η Bathsheba Everdene στο “Far from the Madding Crowd” (2015).

 

 

5. Η ιστορία του γάμου της είναι ένα πραγματικό love story, βγαλμένο από ταινία. Στα 12 της γνώρισε σε χρισατιανική κατασκήνωση τον Marcus Mumford,.μετέπειτα τραγουδιστή των Mumford & Sons. Έστελναν γράμματα ο ένας στον άλλο, αλλά χάθηκαν, μέχρι που ξαναβρέθηκαν πολλά χρόνια μετά τυχαία σε ένα show του τραγουδιστή. Τελικά, παντρεύτηκαν το  2012 σε μια φάρμα στο Σόμερσετ της Αγγλίας. Έχουν μαζί τρία παιδιά, την Evelyn Grace,.τον Wilfred και ένα ακόμα κοριτσάκι, που ήρθε στη ζωή πριν λίγους μήνες.

 

6. Έχει μέχρι στιγμής δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ. Για την ερμηνεία της στην ταινία “An Education” του 2009, για την οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα για.Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου και για την ταινία Promising Young Woman” του 2020, λαμβάνοντας τη δεύτερη υποψηφιότητά της για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ η ταινία κέρδισε το Βραβείο Ταινίας Επιλογής Κριτικών για την Καλύτερη Ηθοποιό. Έχει κερδίσει να βραβείο British Academy Film και ένα Critics’ Choice Movie Award,.πέρα από τις υποψηφιότητες για δύο Όσκαρ, δύο Χρυσά Βραβεία Globe και ένα βραβείο Tony.

 

 

7. Είναι πρέσβειρα της Εταιρείας Alzheimer από το 2012. Η ίδια έχει βιώσει τις επιπτώσεις της νόσου,. καθώς η γιαγιά της έζησε με τη νόσο του Alzheimer για τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν αναγνώριζε πλέον τη Mulligan. Επιπλέον, συμμετέχει ενεργά σε διάφορους οργανισμούς και εκστρατείες για την ισότητα των φύλων.και την προστασία των παιδιών από το trafficking.

 

8. Eκτός από τον ρόλο της στην ταινία “Maestro”, κάνει ένα μικρό πέρασμα και στην πολυσυζητημένη ταινία “Saltburn”, τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Emerald Fennell. Η πρώτη ήταν το “Promising Young Woman” (2020) με πρωταγωνίστρια  την Carey Mulligan. Στο “Saltburn” υποδύεται τη φίλη της πρωταγωνίστριας Lady Elspeth, Pamela, η οποία περνάει χρόνο μαζί τους στην εξοχική κατοικία τους, μετά τον χωρισμό της από έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο.

 

Carey Mulligan

 

8+1. H Carey Mulligan είναι στις υποψηφιότητες για Καλύτερo Α’ Γυναικείο Ρόλο για τον ρόλο της στην ταινία “Maestro” του Bradley Cooper στα φετινά βραβεία BAFTA. Σίγουρα αποτελεί κομβικό ρόλο στη μέχρι σήμερα καριέρα της και της δίνει ακόμα έναν καλό λόγο να θεωρείται από τις καλύτερες ηθοποιούς της γενιάς της.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath