Home / Family  / Γιατί ο σκύλος σας τρώει γρασίδι;

Γιατί ο σκύλος σας τρώει γρασίδι;

γρασίδι

Έχετε αναρωτηθεί γιατί ο σκύλος σας μπορεί να τρώει γρασίδι όταν επισκέπτεστε ένα πάρκο ή κάνετε βόλτα στη γειτονιά;

 

Ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι περίπου ένα 80% ποσοστό από ιδιοκτήτες σκύλων δήλωσαν ότι ο σκύλος τους “τσιμπολογάει” τακτικά γρασίδι. Η κατανάλωση χόρτου είναι μία κοινή συμπεριφορά σε κατοικίδια σκύλους, ανεξαρτήτως ράτσας. Το βασικό εύρημα ήταν ότι το σκυλάκι δεν είχε φάει ακόμα το καθημερινό του γεύμα. Όσο πιο πεινασμένο ήταν, τόσο πιο πιθανό να φάει λίγο γρασίδι. Πολλοί μελετητές δήλωσαν ότι η απάντηση μπορεί να είναι πολύ απλή. Του αρέσει ή μπορεί να βαριέται κατά τη διάρκεια της βόλτας. Του αρέσει ή μπορεί να βαριέται κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Το σκίσιμο, η υφή και η γεύση του μπορεί να του προσφέρει ικανοποίηση, ως κάτι διαφορετικό από ότι έχει συνηθίσει. Υπάρχουν μερικοί σκύλοι που το βλέπουν ως μία λιχουδιά. Ωστόσο, καλό είναι να μην αφήνετε πάντα τον σκύλο σας να τρώει γρασίδι. Μπορεί να βρεθείτε σε κάποιο μέρος όπου το χόρτο έχει ψεκαστεί με επιβλαβή φάρμακα ή βαφές, κάτι που θα βλάψει το κατοικίδιό σας. Σε άλλες περιπτώσεις δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν δείτε, όμως, ότι του προκαλέσει προβλήματα υγείας να απευθυνθείτε αμέσως στον κτηνίατρο σας. Αν δείτε, όμως, ότι του προκαλέσει προβλήματα υγείας να απευθυνθείτε αμέσως στον κτηνίατρο σας. 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.