Home / Wellness  / Health  / Γιατί είναι τόσο σημαντική η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη;

Γιατί είναι τόσο σημαντική η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη;

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη
Η 14η Ιουνίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη. Γιατί είναι καλό να συμμετέχουμε και ποιες είναι οι δράσεις που μας το επιτρέπουν;

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη έρχεται για να μας θυμίσει το πόσο σημαντική είναι η μετάγγιση αίματος. Υπάρχουν πάρα πολλοί ασθενείς καθημερινά που έχουν ανάγκη από αίμα, καθώς αντιμετωπίζουν απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Το αίμα που θα προσφέρουμε εμείς μπορεί να τους χαρίσει ζωή και καλύτερη ποιότητα. Ωστόσο, δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά και πως οι εθελοντικές ομάδες έχουν μεγάλες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν.

 

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη γιορτάζει 20 χρόνια και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών αιμοδοτών θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους αιμοδότες, να τονίσει τον βαθύ αντίκτυπο της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και να μας καλέσει να σώσουμε ζωές δίνοντας αίμα. Έχουν διοργανωθεί δράσεις, εργαστήρια και αιμοδοσίες σε πόλεις ανά τη χώρα για να ενημερωθούμε σωστά και να καταφέρουμε και εμείς να αλλάξουμε τη ζωή του διπλανού μας. 

 

Εθελοντική αιμοδοσία από το Μουσείο Κυκλαδίτικης τέχνης και τη Bloode- 15/6

Ο πολιτισμός μας δεν είναι μόνο η τέχνη, αλλά και ο τρόπος ζωής μας. Οι δύο οργανωτές μας καλούν να αναδείξουμε τον σύγχρονο πολιτισμό μας με μία απλή κίνηση, δίνοντας αίμα, ανάμεσα σε διάσημα κυκλαδίτικα ειδώλια. Μας τονίζει ότι το να προσφέρουμε αίμα σε έναν άγνωστο είναι από τα πιο σημαντικά και συγκινητικά δείγματα πολιτισμού.

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδότη

 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία-15/6

Καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους νέους της πόλης να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Η ανάγκη γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ειδικά μπροστά στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα ή τις άλλες ασθένειες.

 

Δράση εθελοντικής αιμοδοσίας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων-12/6

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ηλίας Πολίτης» και το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, πραγματοποιούν Εθελοντική Αιμοδοσία.

 
Εθελοντική αιμοδοσία στον προαύλιο χώρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών 11/6

Οι απαιτήσεις σε αίμα έχουν αυξηθεί και η σχολή καλεί τους πολίτες να στηρίξουν το τόσο δύσκολο έργο της. Τονίζει ότι το αίμα είναι δώρο ζωής!

 

13η Εθελοντική αιμοδοσία στο Πλατύ- 9/6

Δεν μας δίνεται κάθε μέρα η ευκαιρία να σώσουμε τη ζωή κάποιου συνανθρώπου μας, αλλά αυτό ακριβώς θα κάνουμε όταν δώσουμε αίμα. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μία κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Η αιμοδοσία είναι μία πράξη τόσο σημαντική που έχει ως αποτέλεσμα τη συνέχιση του κύκλου της ζωής.

 

Υπαίθρια αιμοδοσία στην πλατεία ταχυδρομείου στη Λάρισα 10-16/6

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προγραμματίζει υπαίθρια αιμοδοσία για έξι μέρες!

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?