Home / Good Life  / Απόκριες με άρωμα Ελλάδας!

Απόκριες με άρωμα Ελλάδας!

Οι πιο διασκεδαστικές και ανέμελες μέρες του χρόνου έφτασαν! Οι Απόκριες είναι ελληνική υπόθεση και οι παρακάτω πόλεις μάς το αποδεικνύουν.

 

Επιτέλους! Οι Απόκριες κατέφτασαν και είναι έτοιμες να σκορπίσουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους! Σε μία εποχή που χρειαζόμαστε όσο ποτέ να διασκεδάσουμε και να ξεχαστούμε, αυτό το τριήμερο είναι η καλύτερη ευκαιρία. Η περίοδος των Καρναβαλιών στη χώρα μας έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και είναι συνυφασμένη με την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της εκάστοτε περιοχής. Ακόμα και αν υπάρχουν, όπως είναι φυσικό, περιορισμοί, μπορείτε και πάλι να περάσετε όμορφα!

 

Ας δούμε ποιες είναι οι πιο γνωστές και μοναδικές Απόκριες, μέσα από ένα οδοιπορικό στη χώρα μας. Ποια είναι η πρώτη στάση;

 

Πάτρα

Το Πατρινό Καρναβάλι είναι το πιο ξακουστό της χώρας μας και βρίσκεται ανάμεσα στα πιο γνωστά Καρναβάλια της Ευρώπης. Τα φανταστικά άρματα με τις ευφάνταστες στολές κατακλύζουν τους δρόμους και η όμορφη πόλη γεμίζει με μουσική, διασκέδαση και ζωντάνια!

 

 

Ξάνθη

Στη δεύτερη θέση των μεγαλύτερων Καρναβαλιών της Ελλάδας βρίσκεται αυτό της Ξάνθης. Οι Απόκριες εκεί σημαίνουν όχι μόνο διασκέδαση, αλλά και πολιτισμό. Η ιστορία της πόλης ξεδιπλώνεται μέσα από τις πολιτισμικές εκδηλώσεις. Αποκορύφωμα των εορτασμών το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου, του Τζάρου, στην παλιά πόλη.

 

 

Ρέθυμνο

Η Κρήτη έχει το δικό της εκπληκτικό Καρναβάλι. Η πόλη του μεγαλύτερου νησιού αποδεικνύει τι θα πει διασκέδαση με parties και εκδηλώσεις που κρατούν μέρες. Μάλιστα, εκεί διοργανώνεται και ένα από τα μεγαλύτερα κυνήγια χαμένου θησαυρού, κάνοντας το Καρναβάλι πραγματικά μοναδικό!

 

 

Κοζάνη

Οι πολίτες της Κοζάνης γιορτάζουν τον ερχομό του Καρναβαλιού, ανάβοντας μεγάλες φωτιές στις γειτονιές. Το λεγόμενο έθιμο Φανοί ενισχύει τη διασκέδαση των συμμετεχόντων, οι οποίοι χορεύουν γύρω από τη φωτιά, υπό τον ήχο των χάλκινων!

 

 

Νάουσα

Εδώ η διασκέδαση συναντάει την παράδοση με τον καλύτερο τρόπο. Στην πόλη της Νάουσας διαδραματίζεται ένα από τα αρχαιότερα έθιμα: οι Γενίτσαροι και οι Μπούλες. Μία μοναδική εμπειρία, που αξίζει να παρακολουθήσετε, κάνοντας αυτές τις Απόκριες αξέχαστες!

 

 

Κέρκυρα

Στο νησί της Κέρκυρας έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε Καρναβάλια όπως της Βενετίας. Η φαντασμαγορική παρέλαση στο νησί, με ιταλικές αναφορές, είναι must visit!

 

 

Χαλκίδα

Το μόνο θαλασσινό καρναβάλι της Ελλάδας βρίσκεται στη Χαλκίδα. Φωτιές, πανηγύρια, parties, παιχνίδια, μουσικές, ακόμα και θεατρικά, όλα διαδραματίζονται με θέα τη θάλασσα!

 

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.