Home / Family  / Αν είσαι dog photography lover, keep reading!

Αν είσαι dog photography lover, keep reading!

Dog Photography Awards Dalia Fichmann
Αν είσαι λάτρης των σκύλων και της φωτογραφίας, απλά συνέχισε να σκρολάρεις, γιατί αυτοί είναι οι νικητές των Dog Photography Awards 2022!

 

Τα Dog Photography Awards είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός για επαγγελματίες, ερασιτέχνες και φοιτητές φωτογράφους. Σκοπός του είναι να προωθήσει ταλαντούχους φωτογράφους σκύλων σε όλο τον κόσμο, χάρη στους παγκοσμίως γνωστούς, ταλαντούχους και έμπειρους κριτές του. Στη δεύτερη διοργάνωσή του ανέδειξε 12 νικήτριες φωτογραφίες, σε τέσσερις κατηγορίες: Portrait & Landscape, Action, Studio και Dogs & People. Και είναι όλες ονειρεμένες!

 

Portrait & Landscape
1η θέση: Dalia Fichmann

 

Dog Photography Awards Dalia Fichmann

“The avalance rescuedog”. Photo credit: Dalia Fichmann.

 

Η Ελβετή φωτογράφος αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία Portrait & Landscape. Τα Avalanche Rescue Dogs είναι οι πρώτοι ανταποκριτές που αναζητούν ανθρώπους θαμμένους σε χιονοστιβάδες. Η Fichmann συνόδευε τις ομάδες διάσωσης στο Melchsee-Frutt. Όπως αναφέρει: “Για να απαθανατίσω τη στιγμή που ο σκύλος βρίσκει το θαμμένο άτομο και σκάβει το χιόνι, ξάπλωσα με την κάμερα σε μια μικρή, σκοτεινή σπηλιά πάγου και άφησα τα σκυλιά να με ψάξουν. Η στιγμή που ανοίγει το χιόνι, που η πρώτη ακτίνα φωτός διαπερνά τη σπηλιά, τα πόδια σκάβουν το χιόνι και η μύτη του σκύλου μυρίζει προς το μέρος σου, είναι υπέροχη.” Το border colley Kyron ήταν αυτό που τη βρήκε και η μαγική εικόνα αποτυπώνει τη συγκλονιστική στιγμή!

 

2η θέση: Sophia Hutchinson

 

dog photography Sophia Hutchinson

Photo credit: Sophia Hutchinson.

 

Η φωτογράφος απαθανάτισε την πρώτη βόλτα της σκυλίτσας της Amber, μετά από ένα δύσκολο χειρουργείο που είχε στα δύο πόδια της. Όπως λέει η Hutchinson: “Πλημμυρίζω από συναισθήματα, όταν τη βλέπω τόσο ανεξάρτητη και μαγεμένη από την ομορφιά της φύσης.” Κι εμείς μαζί της!

 

3η θέση: Joanne Liu

 

dog photography Joanne Liu

“Greenland dogs”. Photo credit: Joanne Liu.

 

Η φωτογράφος κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία Portrait & Landscape με μία φωτογραφία ενός κουταβιού της Γροιλανδίας. Δε θέλεις να το χαϊδέψεις;

 

Action
1η θέση: Francesco Junior Mura

 

Francesco Junior Mura

“She is Bagheera”. Photo credit: Francesco Junior Mura.

 

Ο νικητής της κατηγορίας Action, έκανε “κλικ” σε αυτήν την εικόνα κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού Agility Dog στην Ιταλία. Όπως αναφέρει ο Mura:Το πρώτο εμπόδιο της διαδρομής είναι το αγαπημένο μου. Εκεί, όπου όλα ξεκινούν, όπου ο δεσμός ανθρώπου και σκύλου εκφράζεται με τόσο ξεκάθαρο τρόπο. Τότε μπορείς να δεις τη δύναμη των μυών του σκύλου που συστέλλονται και απελευθερώνουν ενέργεια σε κάθε νεύμα του χειριστή.

 

2η θέση: Kjara Kocbek

 

Kjiara Kocbek

Photo credit: Kjiara Kocbek.

 

Ένας… ιπτάμενος σκύλος και ένα κόκκινο frisbee ήταν αρκετά για να χαρίσουν στη Σλοβένα φωτογράφο τη δεύτερη θέση της κατηγορίας Action των Dog Photography Awards 2022.

 

3η θέση: Julia Haßelkuß

 

Julia Haßelkuß

Photo credit: Julia Haßelkuß.

 

Η Νορβηγίδα φωτογράφος κατέκτησε την τρίτη θέση της κατηγορίας, συλλαμβάνοντας την αντανάκλαση ενός εντυπωσιακού άλματος του σκύλου της!

 

Studio
1η θέση: Su Kaye

 

dog photography

“Things are looking up”. Photo credit: Su Kaye.

 

Η νικήτρια φωτογραφία στην κατηγορία Studio τιτλοφορείται “Things are looking up”. Όπως αναφέρει η Βρετανή φωτογράφος Su Kaye, “απλά προσπαθώ να κάνω κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και να δημιουργήσω κάτι μοναδικό στο studio μου.” Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, τα κατάφερε!

 

2η θέση: Jane Thomson

 

dog photography

“Mimi’s Backstory”. Photo credit: Jane Thomson.

 

This is “Mimi’s Backstory” and it’s looking good! Δικαίως, λοιπόν, φόρεσε το “ασημένιο” στην κατηγορία Studio των Dog Photography Awards 2022.

 

3η θέση: Daniela Schmid

 

Daniela Schmid

Photo credit: Daniela Schmid.

 

Η Daniela Schmid, συμμετέχουσα στην κατηγορία Studio, εξασφάλισε την τρίτη θέση για τη φωτογραφία της με ένα κουτάβι που κοιμάται στα χέρια του ιδιοκτήτη του. Cuteness overload!

 

Dogs & People
1η θέση: Sabrine Theden

 

Sabrine Theden dog photography

“Unconditional Love”. Photo credit: Sabrine Theden.

 

Unconditional Love” είναι ο τίτλος του νικητήριου “κλικ” της κατηγορίας Dogs & People, που τραβήχτηκε σε ένα σιδηροδρομικό μουσείο -και του ταιριάζει γάντι! Κάθε pet lover μπορεί να καταλάβει το γιατί, αντικρίζοντας την πανέμορφη και γεμάτη συναίσθημα εικόνα της Sabrine Theden!

 

2η θέση: Sarah Ebner

 

Sarah Ebner

Photo credit: Sarah Ebner.

 

Η φωτογράφος Sarah Ebner κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία Dogs & People, με μία φωτογραφία της με δύο σκυλιά, που παίζουν μαζί της καθώς δύει ο ήλιος.

 

3η θέση: Russell Charters

 

Russell Charters

Photo credit: Russell Charters.

 

Η τρίτη θέση στην κατηγορία Dogs & People ανήκει στον Αυστραλό φωτογράφο Russell Charters και την εναέρια φωτογραφία της συντρόφου του, που πηγαίνει βόλτα τη σκυλίτσα τους Luna στην παραλία.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin