Home / Family  / “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και ο Δήμος Πειραιά μαζί για το παιδί!

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” και ο Δήμος Πειραιά μαζί για το παιδί!

Ο Δήμος Πειραιά και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” φροντίζουν για τα παιδιά και υλοποιούν δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης.

 

Αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε κρίσιμους τομείς, που αφορούν στη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, ο Δήμος Πειραιά και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” συνδιοργανώνουν και υλοποιούν δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης από 21 έως 26 Ιουνίου 2022 και ώρες 10:00 έως 19:00, στον Προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

 

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους φροντίζουν για τα παιδιά μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς και για τους πολίτες του Πειραιά. Υλοποιούν δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.

 

Οι δράσεις αναλυτικά

 

Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στον “ΟΔΥΣΣΕΑ”, το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία οι επισκέπτες -μικροί και μεγάλοι- στον “ΟΔΥΣΣΕΑ” θα συμμετέχουν διαδραστικά σε σειρά παρεμβάσεων πρόληψης και ενημέρωσης. Αυτές αφορούν μεταξύ άλλων παιδιά της Α/θμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα Pr.E.P.E.I., με εργαλεία την τεχνολογία αλλά και την παράδοση του θεάτρου σκιών Καραγκιόζη, ευαισθητοποιεί τα παιδιά ηλικίας Δημοτικού σχετικά με την ενδοσχολική βία και τον εκφοβισμό.

 

Επιπλέον, απευθύνεται σε μαθητές/τριες της Β/θμιας εκπαίδευσης. Μέσα από το πρόγραμμα CONVEY, με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού, οι έφηβοι/ες εξοικειώνονται, ευαισθητοποιούνται και μαθαίνουν πώς να προστατεύονται σε θέματα σεξουαλικής βίας, παρενόχλησης και στερεοτύπων φύλου. Τέλος, το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς/κηδεμόνες, με επιμορφωτικές συναντήσεις σε θέματα, που αφορούν άμεσα την καθημερινότητα και το μέλλον των παιδιών (π.χ ενδοσχολική βία, εκφοβισμός, ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο).

 

***Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση).

 

Παιδιατρικές, Οδοντιατρικές και Ακουολογικές εξετάσεις για παιδιά στο Κινητό Πολυϊατρείο “ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ”

Οι γιατροί, που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα, θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα  παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του, για την κατάσταση της υγείας του και τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

 

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής, για μία ακόμη χρονιά, εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας “ΟΠΑΠ στη Γειτονιά”, που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών, μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. 

 

***Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση).

 
Οργανωμένες συναντήσεις “Γίνε εθελοντής!” για μικρούς και μεγάλους

Οι μικροί και μεγάλοι δημότες του Πειραιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν στη μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού, να χαρίσει το Χαμόγελο σε κάθε παιδί. Επίσης, να συμμετέχουν σε εξειδικευμένα εργαστήρια από τους εθελοντές και τις εθελόντριες, όπως το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Εθελοντικό Δίκτυο “YouSmile” και οι τετράποδοι διασώστες της Ομάδας Έρευνας & Διάσωσης “Θανάσης Μακρής”.

 

***Για πληροφορίες και τον προγραμματισμό ομαδικών ή ατομικών επισκέψεων στις οργανωμένες συναντήσεις ενημέρωσης για τον εθελοντισμό, μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση).

 

Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί “Το Χαμόγελο του Παιδιού” και για τους τρόπους εθελοντικής συνεισφοράς

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και για το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του, για κάθε παιδί στους τομείς της Βίας, της Εξαφάνισης, της Υγείας και της Φτώχειας.

 
Bazaar στην Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

Ενισχύστε το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις του! Στηρίξτε τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του πανελλαδικά. Στο bazaar θα βρείτε λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού, χειροποίητες κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους. Τα δημιούργησαν με αγάπη οι πολύτιμοι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού.

 

 

Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά

Βιωματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το παιδί από το προσωπικό και τους εθελοντές του Οργανισμού. Συμμετέχοντας στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους

 

  • Συναυλία “Χαμόγελο: Μικρά Παιδιά – Μεγάλα Όνειρα”, Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου & οι Φίλοι της (Παιδικές Χορωδίες Con anima – 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας – Γιώργου Σκλήκα). Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (είσοδος δωρεάν).

 

Δράσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ

Με σκοπό την ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος, τα οποία είναι ιδιαιτέρως μειωμένα κυρίως τους θερινούς μήνες, θα διοργανωθούν δύο δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας στον Δήμο Πειραιά:

1. Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 και ώρες 09:00 με 13:30, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΝΕΙΟ”.

2. Την Κυριακή 26 Ιουνίου και ώρες 09:00 με 14:00, στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ, σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

 

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «ΟΔΥΣΣΕΑ», ο οποίος θα είναι σταθμευμένος στις 25/6 στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και στις 26/6 στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης – ΠΟΙΑΘ (Ακτής Αθηνάς Δηλαβέρη 3, Μικρολίμανο).

 

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, όσοι έχουν ανάγκη από αίμα χρειάζονται τη στήριξή μας, και η εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί ουσιαστική πράξη στήριξης και αλληλεγγύης. “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την προστασία των παιδιών και των οικογενειών τους, έχει ως βασική προτεραιότητα κανένα παιδί με σοβαρό πρόβλημα Υγείας να μη μείνει χωρίς αίμα. Οι δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας υλοποιούνται με τη στήριξη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας – Ε.ΚΕ.Α.

 

***Για πληροφορίες και ραντεβού στη δράση εθελοντικής αιμοδοσίας μεταβείτε στη φόρμα που θα βρείτε εδώ ή καλέστε στο 210-4112600 (Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης στον Πειραιά) ή στο 11040 (αστική χρέωση).

 

Το σύνολο των δράσεων θα πραγματοποιηθεί με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας κατά της Covid-19, ενώ θα λαμβάνονται στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και υγιεινής.
 

www.hamogelo.gr

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath