Home / Beauty  / Ροδόνερο, το μαγικό φίλτρο ομορφιάς

Ροδόνερο, το μαγικό φίλτρο ομορφιάς

Ροδόνερο, το φυσικό καλλυντικό και πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.  

Το αρωματικό ροδόνερο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Ανέκαθεν, είχε κοσμητική αλλά και ιατρική χρήση. Δες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το θαυματουργό απόσταγμα, στην καθημερινή περιποίηση προσώπου σου.

 

 

Ενυδάτωση προσώπου.

Το ροδόνερο είναι ευεργετικό για το δέρμα. Χρησιμοποίησε το με την ενυδατική κρέμα σου καθημερινά, για επιπλέον ενυδάτωση. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες ροδόνερου στην κρέμα ή τη λοσιόν σου. Άπλωσε το μείγμα στα χέρια σου και εφάρμοσε όπως συνήθως. Χαρίζει πιο απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα, που λάμπει.

 

Αντιγήρανση.

Το ξηρό δέρμα είναι περισσότερο επιρρεπές στα σημάδια του χρόνου. Το ροδόνερο εξαιτίας της ιδιότητάς του, να μαλακώνει το δέρμα, έχει εκπληκτικά οφέλη στην αντιγήρανση. Η καταπραϋντική δράση του, αποδυναμώνει τις λεπτές γραμμές στο πρόσωπο, εμποδίζει την αύξηση των ρυτίδων, τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.

 

Αναζωογόνηση του προσώπου.

Ένα φυσικό εβιάν, που θα σε δροσίζει τις πιο ζεστές μέρες και θα φροντίσει την επιδερμίδα σου. Απλώς, ψέκασε το πρόσωπό σου, με το θαυματουργό νερό τριαντάφυλλου και θα αισθανθείς αμέσως αναζωογονημένη. Ακόμη, θα θρέψει το δέρμα και θα σου χαρίσει απίστευτη λάμψη.  Μην ξεχνάς να διατηρείς το ροδόνερο στο ψυγείο, για πιο έντονη αίσθηση φρεσκάδας.

 

Φυσικός καθαρισμός.

Η αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή σύσταση του ροδόνερου, το καθιστούν το πλέον ασφαλές καθαριστικό για το πρόσωπο. Επιπλέον, οι ήπιες στυπτικές ιδιότητες του, το κάνουν ιδανικό για την απομάκρυνση της λιπαρότητας και την διατήρηση καθαρών πόρων. Ακόμη, τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που περιέχει εμποδίζουν την υπεροξείδωση λιπιδίων, με αποτέλεσμα την κυτταρική προστασία.

 

Αντιμετώπιση ερυθρότητας.

Το τριαντάφυλλο έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, που συμβάλλουν στην βραχεία επούλωση των πληγών. Το ροδόνερο έχει θεραπευτική δράση καθώς βοηθά στην αντιμετώπιση ουλών, κοψιμάτων ή εγκαυμάτων. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες του, βοηθούν στην μείωση της ακμής. Ακόμη, η αντιφλεγμονώδης δράση του συμβάλλει στον περιορισμό της ερυθρότητας και του πρηξίματος του δέρματος

stavroulaarnaouti@cozyhome.gr

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!

})(jQuery)