Home / Wellness  / Mind  / Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φίλου;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού φίλου;

Υπάρχουν μερικά αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά για τη δημιουργία, αλλά και τη διατήρηση μίας μακροχρόνιας φιλίας.

 

Το να δημιουργήσουμε μία φιλία είναι δύσκολη υπόθεση, πόσο μάλλον να τη διατηρήσουμε μέσα στην πάροδο του χρόνου. Ο καθένας από εμάς ψάχνει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα τον ενώσουν.με έναν άλλον άνθρωπο και τα οποία θα δημιουργήσουν έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό μεταξύ τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά στοιχεία, που όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε στο πρόσωπο ενός φίλου.

 

Πιο συγκεκριμένα, έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships, ανακάλυψε τα χαρακτηριστικά που κάνουν έναν άνθρωπο ιδανικό φίλο. Κατά τη διάρκεια των ερευνών,.οι συγγραφείς πραγματοποίησαν δύο μελέτες. Στην πρώτη, προσπάθησαν να προσδιορίσουν ποια χαρακτηριστικά θεωρούνται απαραίτητα, ενώ στη δεύτερη επιδίωξαν.να προσδιορίσουν ποια χαρακτηριστικά θεωρούνται επιθυμητά, αλλά όχι απαραίτητα σε μία φιλία.

 

 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αφοσίωση, η αξιοπιστία, η αξιοπιστία και η ειλικρίνεια αναδείχθηκαν ως θεμελιώδεις ανάγκες για τη διατήρηση μίας φιλίας. Από την άλλη πλευρά, η συγχώρεση, η ανταλλαγή πληροφοριών,.η συναισθηματική νοημοσύνη και η ευσυνειδησία για την αποπληρωμή των χρεών χαρακτηρίστηκαν ως “πολυτέλεια” σε μία φιλία.

 

Στην πραγματικότητα, η μελέτη απέδειξε ότι παρά το γεγονός ότι όλοι μας.αναζητάμε διαφορετικά πράγματα από τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που είναι αδιαπραγμάτευτα για τη δημιουργία, αλλά και τη διατήρηση μίας μακροχρόνιας φιλίας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada