Home / Good Life  / Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν στο Food Festival του National Geographic Traveller

Οι γεύσεις της Θεσσαλονίκης ταξιδεύουν στο Food Festival του National Geographic Traveller

γεύσεις
Η τοπική κουζίνα της Θεσσαλονίκης ταξιδεύει στο Λονδίνο, στο Food Festival του National Geographic Traveller! 
 

Η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε να αναδείξει τις τοπικές γεύσεις της, στις 15 και 16 Ιουλίου, στο Food Festival του National Geographic Traveller,.που διοργανώνεται στο Λονδίνο. Μάλιστα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί την πρώτη πόλη της Ελλάδας, η οποία εντάχθηκε στο Δίκτυο των Δημιουργικών πόλεων της UNESCO. Στόχος της συμμετοχής του Δήμου στην έκθεση είναι η προώθηση του εμπλουτισμένου τοπικού τουριστικού προϊόντος, η σύνδεσή του.με την ελληνική κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα σε υψηλού επιπέδου βρετανικό κοινό, που είναι οι αναγνώστες του National Geographic.

 

 

Το Food Festival του National Geographic Traveller πρόκειται για το μεγαλύτερο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας, το.οποίο φιλοξενεί διάσημους σεφ, συντάκτες και ειδικούς, προκειμένου να γιορτάσουν τα ταξίδια και το φαγητό. Στο κεντρικό περίπτερο παρέχεται ο χώρος στους εκθέτες μέσω ζωντανών παρουσιάσεων και συνεντεύξεων να δημιουργήσουν τις δικές τους γαστρονομικές εμπειρίες και γεύσεις για το διεθνή κοινό. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν προορισμοί και εταιρείες με υψηλής αξίας προϊόντα, τουριστικά συμβούλια και τουριστικοί πράκτορες, ειδικοί του τουρισμού, των ταξιδιών, των φρέσκων προϊόντων και ποτών. Η έκθεση συγκεντρώνει πάνω από 6.000 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

 

Στη φετινή έκθεση, θα συμμετέχει και η Ειρήνη Τζώρτζογλου-νικήτρια MasterChef 2019 της Αγγλίας- μαγειρεύοντας.γαρίδα σαγανάκι, με σκοπό να αναδείξει την κλασική ελληνική κουζίνα.

 

foodfestival.natgeotraveller.co.uk

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada