Home / Cozyhome  / Μία πρόσοψη από πλαστικές καρέκλες εντυπωσιάζει

Μία πρόσοψη από πλαστικές καρέκλες εντυπωσιάζει

cozy vibe design news chair facade

Oι Chybik + Kristof δημιούργησαν μια μοναδική κατασκευή!

 

Εκατοντάδες πλαστικές μαύρες καρέκλες “επιστρατεύτηκαν” για τη δημιουργία μιας άκρως εντυπωσιακής κατασκευής από το αρχιτεκτονικό studio Chybik + Kristof, στην πόλη Brno της Τσεχίας. Η πρόσοψη του πρώην εκθεσιακού χώρου για αυτοκίνητα, ο οποίος μετατράπηκε σε κατάστημα επίπλων, εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη αισθητική του. Τώρα πια, το εξωτερικό του κτιρίου έχει αποκτήσει πλήρη συνάφεια με την ταυτότητά του.

 

cozy vibe design news chair facade

Η εταιρεία MY DVA Group ζήτησε από το σχεδιαστικό δίδυμο Ondrej Chybik και Michal Kristof να δημιουργήσουν κάτι μοναδικό με όσα λιγότερα χρήματα μπορούσαν. Έτσι, η λύση δόθηκε μέσα από τη συγκεκριμένη minimal επιλογή, που είχε ως αποτέλεσμα μία πρόσοψη – γλυπτό. Οι designers χρησιμοποίησαν 900 απλά χρησιμοποιημένα καθίσματα -καθένα από τα οπία κόστισε περίπου 2.5£- ώστε να δημιουργήσουν τη συγκεκριμένη επένδυση στο εξωτερικό του κτιρίου. Η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί μία άμεση διαφήμιση για την επιχείρηση, δίνοντας παράλληλα μια χιουμοριστική νότα.

 

Οι ίδιοι οι σχεδιαστές δήλωσαν πως, ως ένα νεοσύστατο brand, επιθυμούν να προβάλλουν τη χαρά και το χιούμορ μέσα από τις δουλείες τους.Οι καρέκλες καλύπτουν συνολικά μια επιφάνεια 550 μ² με μία γωνιώδη εγκιβωτισμένη είσοδο που προεξέχει από τη συνολική επιφάνεια του εξωτερικού τοίχου. Έτσι, οι Chybik + Kristof κατάφεραν να ανοίξουν έναν “διάλογο” ανάμεσα στην αρχιτεκτονική και τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έμειναν έκπληκτοι από το αποτέλεσμα. Οι καρέκλες που χρησιμοποιήθηκαν είναι οι κλασικές Vicenza chairs και είναι αποσπώμενες, δίνοντας τη δυνατότητα να μετακινηθούν δυο φορές τον χρόνο, όταν το κτίριο καθαρίζεται συνολικά.

 

cozy vibe design news chair facade

 

Το εσωτερικό του αρχικού κτιρίου μεταβλήθηκε ώστε να μετατραπεί τελικά σε έναν χώρο open – plan λογικής με γραφεία περιμετρικά και μία “κρυφή” περιοχή για το προσωπικό. Το ταβάνι κατασκευάστηκε από τσιμέντο ενώ το δάπεδο έχει καλυφθεί με λευκή επένδυση. Τέλος, τα διαχωριστικά των γραφείων έχουν δημιουργηθεί από πολυανθαρακικό πολυμερές υλικό. Τρεις χώροι κυκλικής διάταξης έχουν οριοθετηθεί με λευκές κουρτίνες, διαχωρίζοντας έτσι τα έπιπλα γραφείου και σχολείου καθώς και τα design κομμάτια, έχοντας τη δυνατότητα να μείνουν κλειστές αλλά και ανοιχτές ανάλογα με τις ανάγκες. Η διάταξη του showroom χαρίζει ευελιξία κινήσεων, αφού ο χώρος μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε διαφορετικό event ή έκθεση.

 

cozy vibe design news chair facade

cozy vibe design news chair facade

cozy vibe design news chair facade

 

 

mariamylona@cozyhome.gr

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath

})(jQuery)