Home / Cozyhome  / Η Artemide έλαμψε ξανά στη Milan Design Week

Η Artemide έλαμψε ξανά στη Milan Design Week

artemide milan design week
Η Artemide πρωταγωνίστησε στη Milan Design Week 2024, παρουσιάζοντας νέα, βιώσιμα προϊόντα ως αποτέλεσμα συνεχούς έρευνας, πειραματισμού και τεχνολογικής καινοτομίας.

 

Εστιάζοντας συνεχώς στο μέλλον, η Artemide υποστηρίζεται από μία παράδοση αξιών και γνώσεων, μία ιστορία σχεδιασμού και κουλτούρας, που μεταφράζεται σε προϊόντα μοναδικής αισθητικής και ευφυούς σχεδιασμού. Σε συνεργασία με κορυφαία ονόματα στον τομέα της αρχιτεκτονικής και του design, όπως οι Foster + Partners, Giulia Foscari, Herzog & de Meuron και πολλοί άλλοι, η εταιρεία φώτισε με τον πιο δημιουργικό τρόπο την κορυφαία έκθεση σχεδιασμού.

 

Δείτε παρακάτω τα νέα, καινοτόμα φωτιστικά σώματα της Artemide.

 

Criosfera by Giulia Foscari

 

Criosfera Artemide

 

Με έμπνευση από τις εξορύξεις του πάγου της Ανταρκτικής, το φωτιστικό Criosfera είναι μια σύνθεση οπτικής, υλικής και επιστημονικής γνώσης. Ταιριάζει στον χώρο με τρεις διαφορετικές βάσεις, που παραπέμπουν στα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή και ανάλυση των στοιχείων από τους κυλίνδρους των πάγων της Ανταρκτικής.

 

Ixa Wall by Foster + Partners

 

 

Το Ixa Wall, η φετινή δημιουργία των Foster+Partners, συνδυάζει μια περιστρεφόμενη σφαιρική κεφαλή και μία βάση. Τα δύο αυτά στοιχεία συνδέονται μαγνητικά και επιτρέπουν την 360° περιστροφή του φωτιστικού σώματος, κατευθύνοντας τον φωτισμό στον χώρο, όπου ακριβώς χρειάζεται.

 

Dreispitz by Herzog & de Meuron

 

Dreispitz

 

Το Dreispitz αποτελεί μία γνήσια Ευκλείδεια γεωμετρική φόρμα, που δεν είναι μόνο εντυπωσιακή αλλά και απόλυτα επαγγελματική σε επίπεδο εκπομπής φωτός. Είναι ιδανικό τόσο για ιδιωτικούς όσο και δημόσιους χώρους, μιας και “συνδιαλέγεται” με την αρχιτεκτονική υπό την έννοια ότι καθορίζει και χαρακτηρίζει το περιβάλλον που φωτίζει.

 

Helgoland by Carlotta de Bevilacqua

 

HELGOLAND Artemide

 

Το Helgoland είναι μια αποτελεσματική και απόλυτα ελεγχόμενη πηγή φωτισμού LED, με minimal διαστάσεις. Το ανάπτυγμα του led module, που θυμίζει κηρήθρα, ενσωματώνεται σε spots 4 διαφορετικών διαστάσεων, για τοποθέτηση σε οροφή, με ή χωρίς πλαίσιο ή με ρυθμιζόμενο βραχίονα. Πρόκειται για μία ακόμη δημιουργία της Artemide που κέρδισε Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

 

Discovery Dialogue by Ernesto Gismondi and Carlotta de Bevilacqua

 

Discovery dialogue Artemide

 

Ένα φωτιστικό – όραμα για το πώς μπορεί να ερμηνευτεί το φως μέσω της τεχνολογικής έρευνας, της οπτο-ηλεκτρονικής γνώσης, της σχεδιαστικής κουλτούρας και της τεχνογνωσίας παραγωγής. Με το Discovery Dialogue μπορεί κανείς να είναι δημιουργός του δικού του φωτός στον χώρο. Το φωτιστικό προσαρμόζει διάφορες θερμοκρασίες χρώματος και παίζει με τις επιλογές χρωμάτων για να ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τους ρυθμούς της κάθε δραστηριότητας.

 

Wish You Were Here by Carolina Gismondi de Bevilacqua

 

Wish you where here Artemide

 

Το Wish You Were Here είναι το πρώτο έργο που φέρνει την πατενταρισμένη οπτική αρχή του Discovery να αλληλεπιδρά με μια νέα διάσταση, όχι πλέον μόνο δισδιάστατη. Η διαφανής επιφάνεια του φωτιστικού σώματος διπλώνει με τέτοιο τρόπο, που αποκτά όγκο και δημιουργεί ένα πλαίσιο βασισμένο στην ίδια την οπτική αρχή. Εντελώς αόρατο όταν είναι κλειστό, αποκτά όγκο όταν ενεργοποιείται χάρη στο φως το οποίο, εξαπλώνεται από τα micropixels της επιφάνειας του, που έχουν σχεδιαστεί για να επιτύχουν τέλεια ομοιομορφία.

 

Vea by Foster + Partners

 

vea

 

Το Vea είναι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, που αναδεικνύει κατάλληλα εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ο ελαφρύς, μινιμαλιστικός και κομψός σχεδιασμός του “αλληλεπιδρά” με την ισορροπία της βάσης. Προσαρμόζεται σε διαφορετικές θέσεις ύψους,.με κλίση έως και 30ο χάρη στον έξυπνο σχεδιασμό της βάσης του σε σχήμα V,.επιτυγχάνοντας πάντα την τέλεια ισορροπία και επιτρέποντας τη ρύθμιση της φωτεινής δέσμης.ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη.

 

Alambicco by Neil Poulton

 

 

Το Alambicco είναι ένα αρθρωτό σύστημα φωτισμού με φυσητό γυαλί,.που παίζει με τις διαφάνειες και τις υφές για τον έλεγχο και τη διάχυση του φωτός. Κάθε κομμάτι είναι μοναδικό, ζωντανό από αντανακλάσεις λόγω του ποικίλου πάχους του γυαλιού.και της υφής που ακολουθεί τις γεωμετρίες των diffusers. Έχει σχεδιαστεί σε οριζόντια και κάθετη έκδοση και σε δύο μήκη.για να προσαρμόζεται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους διαφόρων διαστάσεων.

 

Artemide Ελλάς Α.Ε.
Showrooms
Αθήνα: Λ. Κηφισίας 200, Κηφισιά, Τ. 210 623 3537
Θεσσαλονίκη: Γ. Παπανδρέου 92, Τ. 231 040 3934
www.artemide.gr

 

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?