Home / Good Life  / Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου

Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα στην Τσαγκαράδα Πηλίου

gastronomia xoris sinora
Στις 1-2 Ιουνίου η Τσαγκαράδα του Πηλίου θα φιλοξενήσει τη Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα, μία δράση που παρουσιάζει τη γαστρονομία ως συνδετικό κρίκο των λαών.

 

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία “Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου” διεξάγει τη Γαστρονομία Χωρίς Σύνορα, στις 1-2 Ιουνίου στην Τσαγκαράδα του Πηλίου.

 

Πρόκειται για ένα “αντάμωμα” της γαστρονομίας του Πηλίου με τη γαστρονομία άλλων χωρών,.μέσα από τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως ο Ελληνο-Ιταλικός Σύλλογος Βόλου,.ο Ελληνο-Ρωσικός Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας, ο Ελληνο-Γερμανικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Αλβανών Ιλλυρία και η Ελληνογαλλική Σχολή.

 

Η γαστρονομία, ο πολιτισμός και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής αποτελούν μια αρραγή.ενότητα που αξίζει να προστατευθεί και να αναδειχθεί. Οι γεύσεις στη Μαγνησία, στην Ελλάδα άλλα και στον κόσμο ολόκληρο είναι συνυφασμένες με τα βιώματα,.τη μνήμη και τις στιγμές του κάθε ανθρώπου, αποτελώντας ταυτόχρονα μια τελετουργική διαδικασία. Άλλωστε γύρω από ένα τραπέζι εξελίσσονται όλες οι σημαντικές στιγμές ενός ανθρώπου, όπως η γέννηση, ο έρωτας, ο γάμος και ο θάνατος.

 

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν παραδοσιακή μουσική και χοροί, βιωματικά εργαστήρια μαγειρικής.και ιδιαίτερων τρόπων και συνταγών μαγειρικής, καθώς και σύντομες παρουσιάσεις γαστρονομικών θεμάτων από τη Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου.

 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση της γαστρονομίας, ως συνδετικός κρίκος των λαών και κυρίως εκείνων που ζουν και συνυπάρχουν στον ίδιο τρόπο, η γνωριμία με τοπικές συνταγές και ιδιαίτερες πρώτες ύλες άλλων χωρών και η ανάδειξη της σημασίας και του ιδιαίτερου ρόλου της γαστρονομίας στη διατήρηση της παράδοσης και της συντήρησης της ιστορίας κάθε λαού.

[email protected]

Your Premium Lifestyle Digital Destination! Do you feel the VIBE?